הוראות הכנה
מרכיבים
350 גרם דג מרלוזה מלוח
1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים
3 ענפי טימין
חצי חבילת פטרוזיליה
5 שיני שום
2 כוסות שמן זית
מלח ופלפל
לציר: 2 כרישות
2 בצלים
חצי חבילת פטרוזיליה
לקישוט: 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנטנות
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנטנות
1 עגבנייה ללא גרעינים חתוכה לקוביות קטנטנות
אופן ההכנה
משרים את הפטרוזיליה במים למשך 36 שעות כאשר מחליפים מים כל שמונה שעות. שומרים את מי השרייה לציר. ליצירת הציר מרתיחים את מי השרייה עם הכרישות, הבצלים וחצי חבילת הפטרוזיליה ומבשלים כחצי שעה.
מניחים בסיר את הדג (למעט חתיכה אחת), תפוחי האדמה, חצי חבילת הפטרוזיליה והטימין. יוצקים פנימה את הציר לאחר שסונן ומבשלים כרבע שעה.
חותכים את השום לרצועות. מטגנים את השום בשנן במחבת טפלון. מטגנים להשחמה. מוסיפים את השמן והשום למרק. ממחים את המרק במעבד מזון ידני עד לקבלת נוזל סמיך אחיד. מצננים. מתבלים מעט במלח ופלפל.
מוזגים לצלחות מרק אישיות ומקשטים בפלפל הירוק, הפלפל האדום וחתיכת הדג (לאחר שנחתכה לקוביות) ועלה פטרוזיליה במרכז הצלחת.
מגיש:
מקור: שף הילאריו ארבלאיטז
שתף את המתכון