הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
4 בצלים בינוניים (רצוי סגולים), קצוצים
4 שיני שום, קצוצות
2 ראשי סלרי, קצוצים
1/2 ק"ג גזר קצוץ
1 קופסה של עגבניות קלופות, מסוננות שלמות
1 כוס יין לבן יבש (לא הכרחי)
250 גרם שעועית לבנה קטנה, מבושלת (ניתן להשתמש בקפואה)(לשמור את מי הבישול)
3 חבילות עלי סלק (עלים בלבד), קצוצים גס
2 ככרות לחם ג'יאבטות, ללא קרום, קרועות
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
אופן ההכנה
1 . בסיר גדול מחממים כמות נדיבה של שמן זית ומטגנים פטרוזיליה, שום, סלרי,
גזר ובצל במשך 30 דקות.
2 . מוסיפים את העגבניות ומבשלים עוד 30 דקות.
3 . מוסיפים מחצית מכמות השעועית, מוסיפים את מי הבישול כדי כיסוי ומבשלים
עוד 30 דקות.
4 . במעבד מזון טוחנים את יתרת השעועית ומוסיפים לתבשיל. מוסיפים מים
רותחים כדי להפוך את המרקם מדיסה למרק סמיך.
5 . מוסיפים את הלחם ועוד שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים היטב, עד
שהלחם סופג היטב את הנוזלים ומגישים חם חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון