הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס שעועית לבנה שהושרתה ללילה
1 גזר חתוך ל4
1/2 בצל גדול חתוך ל8
1/2 גבעול סלרי פרוס
1 גבעול רוזמרין
4 כוסות מים
2 כפות פטרוזיליה
3 שיני שום קצוצות
1/4 כוס שמן זית
למי שמעונין יכול להוסיף קופסאת רסק קטנה
1 כפית מלח
1/2 כף צובריצה או 1/4 כפית זעתר
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1.בסיר עם 2 כפות שמן מטגנים את הבצל הקצוץ עד שקיפות מוסיפים את השום
והגזר ומערבבים (באם משתמשים ברסק עגבניות מכניסים ומטגנים כ 3 דקות)
מוסיפים לסיר את השעועית , הגזרים , הרוזמרין , הפטרוזיליה והסלרי ,
מכסים במים ומביאים לרתיחה ,מנמיכים את האש ומבשלים כשעה ורבע
או עד שהשעועית רכה .
2.מעבירם ½ מהכמות למעבד מזון , מעבדים לתערובת אחידה ומחזירים לסיר .
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון