הוראות הכנה
מרכיבים
1 קג תפוחי אדמה.
1 בצל.
2 כפות חמאה.
2 כרשות.
1.5 ליטר מרק מאבקת מרק.
2 גזרים.
1 כפית קמח לבן.
4 כפות שמנת מתוקה.
1 גבעול אזובית קצוץ (בערך כף).
2 כפות פטרוזליה קצוצה.
1.5 כפית חומץ בן יין.
אגוז מוסקט, מלח, פלפל שחור.
250 - 300 גרם גבינת אמנטאלאר.
אופן ההכנה
יש לקלוף את הגזר ולחתוך לקוביות, את הכרשה לחתוך לטבעות קטנות ואת תפוחי האדמה יש לקלוף
ולחתוך לקוביות.
לקצוץ את הבצל ולהשחימו (קלות) בחמאה. להוסיף את הירקות אל הבצל ולצלות מעט.
להוסיף את המרק - ולהמתין (מידי פעם יש לערבב) כחצי שעה.
בשלב זה צריך ל"טחון" את המרק - אפשר להשתמש במעבד מזון או במיקסר יד ( או בשיטה הישנה והטובה - להעביר במסננת). ובחזרה לאש.
יש לערבב את הקמח עם השמנת המתוקה ולהוסיף למרק כמו כן את האזובית והפטרוזיליה.
להמשיך לבשל כ-10 דקות תוך כדי ערבוב.יש להוסיף את המלח הפלפל ואגוז המוסקט לפי הטעם.
להוסיף את החומץ ממש לפני ההגשה.
מגישים בקערות מרופדות בפרוסות של גבינת אמנטאלאר ועליהן את המרק.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
|
|
|