הוראות הכנה
מרכיבים
6 סלקים בינוניים מוצקים ורעננים
1/4 כוס מיץ לימון
6 כוסות מים
1/4 כפית מלח
4 חלמונים של ביצים גדולות
כפית וחצי סוכר
קמצוץ פלפל לבן
קמצוץ מלח
תוספות
שמנת חמוצה
פירה תפוחי אדמה המוגש כליווי
אופן ההכנה
1.מקלפים את הסלקים ומגררים אותם במגרדת .
2.מכניסים לסיר גדול עם מיץ מלימון אחד ושש כוסות מים. מוסיפים מלח רגיל ומביאים לרתיחה.
3.מנמיכים את האש ומבשלים כ30- דקות עד שהסלקים המגוררים מתרככים. מסירים מהאש.
4.בקערה גדולה ועמוקה טורפים קלות בעזרת מזלג או מטרפת יד את החלמונים (הצהוב בלבד). תוך כדי טריפה מוסיפים להם כוס מהמרק החם להשוואת טמפרטוה). טורפים היטב יוצקים אותה חזרה לסיר עם שארית המרק ושוב מערבבים כדי שהחלמונים יתערבבו
5. מוסיפים את מיץ הלימון הנותר, ככפית סוכר . טועמים ומוסיפים עוד מלח או סוכר אם צריך. מכסים ומצננים היטב לפני ההגשה.
הגשה: את המרק אפשר להגיש בצלחות מרק רחבות בתוספת תפוח אדמה מבושל וקלוף וכף גדושה שמנת חמוצה . אפשר גם לקשט את הצלחת בגבעול קטן של שמיר או לקצוץ מלפפון ירוק לחתיכות קטנות, להוסיף לו שום כתוש ושמיר קצוץ, וכל מי שמעוניין יוסיף מהתערובת הזו למרק בעצמו.
לשתייה בכוס: כדאי לסנן לפני כן מהמרק חלק מהסלק המגורר. לטלטל אותו היטב בצנצנת או בקערה סגורה היטב כדי שיקציף מעט ולצקת לכוסות גבוהות עם קוביות קרח. להניח על כל כוס כף שמנת חמוצה . כל לוגם כבר יערבב לעצמו.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון