הוראות הכנה
מרכיבים
נזיד לוביה ועלי תרד (טוניסאי)
מצרכים למחית התרד
1/4 ק"ג עלי תרד טרי או קפוא ניתן להמיר בעלי סלק,או מנגולד
1/4 כוס שמן
קורט מלח
מיצרכים לנזיד
500 ג'ר בשר צוואר קפוא לא מוכשר
200 ג'ר לוביה לבנה ,שרויה במים למשך לילה.
8 עלי נענע קצוצים
6 שיני שום קצוצות
מלח גס, פלפל שחור ,קינמון,מעט עריסה או פפריקה חריפה לפי הטעם.
אופן ההכנה
אופן הכנה מחית תרד
לשטוף היטיב את העלים,להסיר גבעולים לבנים.להשאיר רק את העלים הירוקים.במחבת גדולה
מאדים את התרד באש בינונית עם המלח,תוך בחישה ומעיכת העלים.
ממשיכים באידוי ,עד שאין נוזלים. מוסיפים את השמן,וממשיכים לאדות עד שיש עיסה אחידה ושחורה.מסירים מהאש ומקררים.מועכים היטיב במזלג לעיסה דייסתית
אופן הכנת הנזיד:
חותכים בשר לקוביות גדולות.שמים בסיר עם כל החמרים.ממלאים מים,מוסיפים את מחית התרד עם השמן
ומביאים לרתיחה.מכסים את הסיר,מכניסים לתנור שחומם מראש לחום נמוך מאד לכל הלילה.(כמו חמין).
להשגיח שיש מספיק נוזלים,ואם יש צורך מוסיפים מים רותחים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון