הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם ניוקי
3 אבוקדו
מיץ 1/2-מ לימון
3 בצלים ירוקים
20 גרם חמאה
1 כף קמח
½ כוס יין לבן
½ כוס מרק ירקות צח או מים
½ כוס שמנת מתוקה
מלח
פלפל
עלי טרגון.
אופן ההכנה
מבשלים את הניוקי במים רותחים, לפי ההוראות על האריזה
בינתיים קולפים את האבוקדו ומועכים אותם בממחה, עם מיץ
הלימון, למחית חלקה.
קוצצים דק את הבצלים ומטגנים אותם בחמאה במשך 2 דקות.
מוסיפים את הקמח ובוחשים היטב. יוצקים תוך בחישה את
היין והמרק וממשיכים לבחוש עד שהתערובת מגיעה לרתיחה
ומסמיכה. מוסיפים את מחית האבוקדו והשמנת, מתבלים במלח
ובפלפל. ממשיכים לחמם תוך בחישה עד שהרוטב על סף רתיחה
ומסירים מיד מהלהבה.
מסננים את הניוקי ויוצקים עליהם את הרוטב. מקשטים בעלי
טרגון.
מגיש:
מקור: מועצת הירקות
שתף את המתכון