חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


נתחי עוף בחמאה על שיפודים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אחד מהמנות היותר טובות של המטבח ההודי המודרני. פיתוח שלי על Buttered Chicken brשל "כוכב הודו" הלונדונית. המתכון דורש זמן בישול ארוך, הוא אינו מתאים ל"חובבנים" אבל כשהוא יוצא מהתנור, אח... brהמתכון אינו כשר. br br br
נתחי עוף בחמאה על שיפודים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אחד מהמנות היותר טובות של המטבח ההודי המודרני. פיתוח שלי על Buttered Chicken brשל "כוכב הודו" הלונדונית. המתכון דורש זמן בישול ארוך, הוא אינו מתאים ל"חובבנים" אבל כשהוא יוצא מהתנור, אח... brהמתכון אינו כשר. br br br
הוראות הכנה
מרכיבים
למשרה:
קילו וחצי חזה עוף מנוקה משומן וגידים (או חמישה כרעי עוף צעיר מחולקים שוק/ ירך)
שני גביעי יוגורט שמן (5%-9%) לאחר מיצויי הנוזלים (יוסבר בהמשך)
חצי כוס מיץ לימון סחוט
2 כפיות אבקת צ'ילי (פתיתים)
2 כפות שום כתוש טרי
50 גרם חמאה ממוסת
1 כף אבקת קארי גראם מסאלה (או משחת גראם מסאלה של Patakk's)
מלח לפי הטעם
100 גרם שקדים קלויים טחונים דק (אפשר בבלנדר ביתי)
או מיקס של 50 גרם שקדים וחמישים קאשיו
לרוטב
בצל אחד גדול קצוץ דק דק
כף חמאה
כף אבקת קארי "גראם מסאלה" (או המשחה הנ"ל)
1 כף משחת ג'ינג'ר (או ג'ינג'ר מגורר)
1 כף שום כתוש טרי
1 כפית פתיתי צ'ילי
שתי כוסות עגבניות מרוסקות של "טל"
רבע כוס דבש
כוס מים
חתי
מלח לפי הטעם
חצי כפית חילבה
חצי מיכל שמנת מתוקה (30 אחוז)
אופן ההכנה
לפני הכל יש להניח 20 שיפודי עץ בתוך מים לפחות שלוש שעות (או להתעלם מהוראה זו אם בחרתם לעשות כרעיים)
1. לחתוך את חלקי החזה לקוביות של 3X3 ס"מ לפחות
2. בקערת זכוכית לערבב את הבשר עם חצי כוס מיץ לימון וכפית פתיתי צ'ילי ולהניח בצד לשעה לפחות (מיץ הלימון "מבשל" את הבשר ומכין אותו לעבודה)
3. לשפוף את שני גביעי היוגורט לבד ולנקז נוזלים לפחות שעה
4. לאחר שעה לערבב את החמאה הממוסת לתוך היוגורט המנוקז ביחד עם כף משחת הקארי
5. לשפד את הבשר על שיפודי העץ ספוגי המים (לדלג על סעיף זה עם בחרתם בכרעיים)
6. לעטוף את שיפודי הבשר במשרת היוגורט/חמאה ולהניח בתבנית בשכבה אחת, למשך לילה במקרר.
7. למחרת, כשעה וחצי לפני זמן ההגשה להוציא מהמקרר, לפזר היטב ובנדיבות רבה על הכל את מיקס השקדים והקשיו ולהכניס לתנור מחומם מראש לחום בינוני/ גבוה עד שמתקבל ציפויי זהוב/חום מלמעלה (בערך שעה)
8. בינתיים מכינים את הרוטב-
במחבת מטגנים את הבצל והשום על בסיס החמאה
כשהבצל משקיף מוסיפים את הקארי ומטגנים עד שהריח של הקארי מציף את הבית (זהירות לא לשרוף!)
מוסיפים את שתי כוסות העגבניות המרוסקות להרתיח קלות ולהוסיף את החילבה
כאשר רותח בשנית, להוסיף חצי מיכל שמנת מתוקה
כאשר העוף מוכן יש לפזר את הרוטב על כל התבנית, ולהגיש מיד.
בתיאבון!
מגיש: Orgadi
מקור:
שתף את המתכון