הוראות הכנה
מרכיבים
למשרה:
קילו וחצי חזה עוף מנוקה משומן וגידים (או חמישה כרעי עוף צעיר מחולקים שוק/ ירך)
שני גביעי יוגורט שמן (5%-9%) לאחר מיצויי הנוזלים (יוסבר בהמשך)
חצי כוס מיץ לימון סחוט
2 כפיות אבקת צ'ילי (פתיתים)
2 כפות שום כתוש טרי
50 גרם חמאה ממוסת
1 כף אבקת קארי גראם מסאלה (או משחת גראם מסאלה של Patakk's)
מלח לפי הטעם
100 גרם שקדים קלויים טחונים דק (אפשר בבלנדר ביתי)
או מיקס של 50 גרם שקדים וחמישים קאשיו
לרוטב
בצל אחד גדול קצוץ דק דק
כף חמאה
כף אבקת קארי "גראם מסאלה" (או המשחה הנ"ל)
1 כף משחת ג'ינג'ר (או ג'ינג'ר מגורר)
1 כף שום כתוש טרי
1 כפית פתיתי צ'ילי
שתי כוסות עגבניות מרוסקות של "טל"
רבע כוס דבש
כוס מים
חתי
מלח לפי הטעם
חצי כפית חילבה
חצי מיכל שמנת מתוקה (30 אחוז)
אופן ההכנה
לפני הכל יש להניח 20 שיפודי עץ בתוך מים לפחות שלוש שעות (או להתעלם מהוראה זו אם בחרתם לעשות כרעיים)
1. לחתוך את חלקי החזה לקוביות של 3X3 ס"מ לפחות
2. בקערת זכוכית לערבב את הבשר עם חצי כוס מיץ לימון וכפית פתיתי צ'ילי ולהניח בצד לשעה לפחות (מיץ הלימון "מבשל" את הבשר ומכין אותו לעבודה)
3. לשפוף את שני גביעי היוגורט לבד ולנקז נוזלים לפחות שעה
4. לאחר שעה לערבב את החמאה הממוסת לתוך היוגורט המנוקז ביחד עם כף משחת הקארי
5. לשפד את הבשר על שיפודי העץ ספוגי המים (לדלג על סעיף זה עם בחרתם בכרעיים)
6. לעטוף את שיפודי הבשר במשרת היוגורט/חמאה ולהניח בתבנית בשכבה אחת, למשך לילה במקרר.
7. למחרת, כשעה וחצי לפני זמן ההגשה להוציא מהמקרר, לפזר היטב ובנדיבות רבה על הכל את מיקס השקדים והקשיו ולהכניס לתנור מחומם מראש לחום בינוני/ גבוה עד שמתקבל ציפויי זהוב/חום מלמעלה (בערך שעה)
8. בינתיים מכינים את הרוטב-
במחבת מטגנים את הבצל והשום על בסיס החמאה
כשהבצל משקיף מוסיפים את הקארי ומטגנים עד שהריח של הקארי מציף את הבית (זהירות לא לשרוף!)
מוסיפים את שתי כוסות העגבניות המרוסקות להרתיח קלות ולהוסיף את החילבה
כאשר רותח בשנית, להוסיף חצי מיכל שמנת מתוקה
כאשר העוף מוכן יש לפזר את הרוטב על כל התבנית, ולהגיש מיד.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון