הוראות הכנה
מרכיבים
לסביצ'ה:
300 גרם פילה טונה אדומה
מיץ מלימון
שמן זית
חצי כוס גבעולי בצל ירוק פרוסים לטבעות דקות
מלח ופלפל שחור גרוס גס
שבבי צ'ילי אדום יבש
לגוואקמולי
250 גרם אבוקדו
40 גרם בצל לבן בקוביות קטנות
40 גרם פלפל אדום בקוביות קטנות
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
שן שום קצוצה דק
כף טקילה בהירה
כף עלי כוסברה קצוצים דק
לויניגרט ירוק
1/3 כוס שמן זית
¼ כוס מיץ לימון
½ כוס עלי פטרוזיליה וכוסברה קצוצים דק
שן שום קלופה
מעט חרדל
לויניגרט סלק
1/3 כוס שמן זית
¼ רבע כוס חומץ בלסמי לבן
½ סלק מגורר דק
מלח ומעט פלפל
אופן ההכנה
מכינים תחילה את הגוואקמולי:
מערבבים בעדינות את כל החומרים, ללא האבוקדו, מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומשהים מספר שעות. לפני ההגשה חותכים את האבוקדו לקוביות קטנות ומקפלים בעדינות עם תערובת הבצל.
מערבלים יחד את כל מרכיבי הויניגרט הירוק, מתבלים במלח ופלפל.
להכנת ויניגרט הסלק מערבבים את השמן והחומץ, מוסיפים את הסלק ומתבלים. לאחר מספר שעות מסננים במסננת דקה.
להכנת הסאביצ'ה: חותכים את הטונה לקוביות בגודל חצי ס"מ ומערבבים עם המרכיבים הנותרים, משהים 5 דקות.
להגשה - במרכז הצלחת, מניחים טבעת נירוסטה בקוטר 7.5ס"מ ובגובה 4 ס"מ. ממלאים את חציה התחתון בגוואקמולי ומעל בסאביצ'ה, מהדקים קלות בכף, מעטרים את הצלחת ברטבים, שולפים בעדינות את הטבעת.
מגיש:
מקור: הראל דובדבני (פורום אורט)
שתף את המתכון