חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סאמוסה - כיסונים ממולאים מטוגנים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סאמוסה - כיסונים ממולאים מטוגנים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לבצק:
2 כוסות קמח מלא או כוס קמח מלא וכוס קמח לבן, או כוס קמח חומוס וכוס קמח לבן
1/4 כפית מלח
1/4 כפית אבקת אפייה
1/4 כוס שמן צמחי או 25 גרם מרגרינה או חמאה רכה
1/2 כוס מים
ביצה טרופה
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
לנפות את הקמח לתוך קערה, להוסיף מלח ואבקת אפייה, להוסיף את החמאה או המרגרינה או השמן, לשפשף בין כפות הידיים עד שנוצרים פירורים, להוסיף 1/4 כוס מים וללוש לבצק גמיש, חלק ואחיד. להוסיף מים עד קבלת המרקם הרצוי (לא דביק ולא קשה מדי), ללוש כ 10 דקות, ליצור כדור, לכסות במגבת או ניילון לחצי שעה.
ליצור מהבצק כדורים בגודל כדור טניס (יוצאים כ 10-14 כדורים), ללוש כל כדור ביד, לשטח (בעזרת היד) על משטח מקומח ולרדד על משטח מקומח לעלה בקוטר 16 ס´מ בעזרת מערוך.
לחתוך כל עלה לשניים, יוצא חרוט, להכין כיס מכל חצי ע"י קיפול לחצי, הצמדה והידוק הקצוות העגולות ביחד. למלא את החרוט במלית, למרוח שוליים פתוחים בביצה טרופה, לסגור ולהדק.
בדרך זו להכין גם את שאר הכיסונים. לטגן את הכיסונים בשמן עמוק (לא יותר מדי חם כדי שלא ישרפו). עד שהבצק מזהיב להוציא ולספוג את השמן.
מגיש: anatov
מקור:
שתף את המתכון