הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
300 גר' קמח
4 גר' מלח
25 גר' סוכר
4 ביצים מס' 3
15 גר' שמרים טריים
80 מ"ל מים פושרים
100 גר' חמאה רכה
לסירופ:
400 גר' סוכר
800 מ"ל מים
גרידת תפוז
מקל קינמון
להגשה:
250 גר' שמנת מתוקה
30 גר' אינסטנט פודינג וניל
20 דובדבנים מסוכרים
אופן ההכנה
1. לערבב שמרים עם קמח. להוסיף ביצים, סוכר, מלח ומים וללוש עד לקבלת בצק אחיד.
להוסיף את החמאה ולהמשיך לעבד את הבצק עד לספיגת החמאה בבצק.
2. להניח בצד במקום חמים עד להכפלת נפח.
3. לשמן תבניות שקעים של סברינות (מין טבעת שכזו). למלא אותן עד חצי הגובה. להניח להתפחה נוספת עד שיכפילו את נפחן.
4. לאפות ב- 200 מעלות צלסיוס כ- 20-25 דקות.
5. הכנת הסירופ לבשל את כל חומרי הסירופ עד לרתיחה.
6. לשחרר את הסברינות מתבניות השקעים ולזרוק אותן לתוך הסיר החם. לבשל אותן כ- 10 שניות, להוציא ולהניח על רשת.
7. להקציף את השמנת והפודינג לקצפת יציבה.
8. לזלף שמנת על הסברינה ולהניח דובדבן.
מגיש:
מקור: צביה אברהם, שף קונדיטור מלון תדמור
שתף את המתכון