חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סברינה - Savarin
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה מתוקה מאד ולחה מאד על בסיס בצק שמרים, שמקורה בפולין של המאה ה- 15בעוגת הקוגלהוף המוכרת ואחרי גלגולים זכתה לגירסה המוכרת הזו. הצרפתים מכנים את העוגה בשם ``בבה או רום``, אך כך או כך מדובר בבצק ספוג נוזלים
סברינה - Savarin
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה מתוקה מאד ולחה מאד על בסיס בצק שמרים, שמקורה בפולין של המאה ה- 15בעוגת הקוגלהוף המוכרת ואחרי גלגולים זכתה לגירסה המוכרת הזו. הצרפתים מכנים את העוגה בשם ``בבה או רום``, אך כך או כך מדובר בבצק ספוג נוזלים
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
300 גר' קמח
4 גר' מלח
25 גר' סוכר
4 ביצים מס' 3
15 גר' שמרים טריים
80 מ"ל מים פושרים
100 גר' חמאה רכה
לסירופ:
400 גר' סוכר
800 מ"ל מים
גרידת תפוז
מקל קינמון
להגשה:
250 גר' שמנת מתוקה
30 גר' אינסטנט פודינג וניל
20 דובדבנים מסוכרים
אופן ההכנה
1. לערבב שמרים עם קמח. להוסיף ביצים, סוכר, מלח ומים וללוש עד לקבלת בצק אחיד.
להוסיף את החמאה ולהמשיך לעבד את הבצק עד לספיגת החמאה בבצק.
2. להניח בצד במקום חמים עד להכפלת נפח.
3. לשמן תבניות שקעים של סברינות (מין טבעת שכזו). למלא אותן עד חצי הגובה. להניח להתפחה נוספת עד שיכפילו את נפחן.
4. לאפות ב- 200 מעלות צלסיוס כ- 20-25 דקות.
5. הכנת הסירופ – לבשל את כל חומרי הסירופ עד לרתיחה.
6. לשחרר את הסברינות מתבניות השקעים ולזרוק אותן לתוך הסיר החם. לבשל אותן כ- 10 שניות, להוציא ולהניח על רשת.
7. להקציף את השמנת והפודינג לקצפת יציבה.
8. לזלף שמנת על הסברינה ולהניח דובדבן.
מגיש: יוסף ל
מקור: צביה אברהם, שף קונדיטור מלון תדמור
שתף את המתכון