הוראות הכנה
מרכיבים
600 גרם קמח לבן
40 גרם שמרים
2 ביצים
חצי אננס חתוך לקוביות ויבש מנוזלים
80 גרם חמאה מומסת
20 מ"ל גראנד מארנייה
200 מ"ל חלב בטמפרטורת החדר
10 גרם (שקית) סוכר וניל
80 גרם סוכר לבן
קורט מלח
אבקת סוכר
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
מערבבים שליש מכמות החלב עם השמרים ולאחר שהם מתמוססים מוסיפים אליהם רבע מכמות הקמח ומערבבים היטב. מניחים בצד.
מעל סיר כפול טורפים במרץ ובמהירות את הביצים עם הסוכר עד שמתקבלת תפיחה צהובה בהירה (יש להיזהר שהביצים לא יהפכו לחביתות). מניחים בצד.
בקערה גדולה מערבבים את יתרת הקמח עם החלב, סוכר הוניל, המלח, החמאה המומסת והגראנד מארנייה. מוסיפים את הביצים הטרופות ולשים לקבלת בצק רך מאוד וגמיש. נותנים לו לתפוח במשך כעשרים דקות.
קורצים מהבצק עיגולים. כל עיגול פותחים ומכניסים פנימה קוביית אננס. סוגרים את הכדור היטב ומניחים בצד. חוזרים על הפעולה עד שנגמר הבצק.
נותנים לכדורים לנוח ולתפוח במשך כשעה.
מחממים שמן עמוק לטמפרטורה של 180 מעלות (כאשר מגיעים לטמפרטורה הנכונה מעבירים לאש נמוכה). מטגנים את הסופגניות היטב מכל צד (כשתי דקות מכל צד) ומעבירים לנייר סופג.
זורים מעל אבקת סוכר ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון