ההונגרים מכינים את עוגיות הבצק המטוגנות האלה בלי קשר לחנוכה, אבל הן נהדרות ומתאימות לחג, כגיוון יפה ומרעננן לסופגניות הכבדות והשיגרתיות. brישנן גירסאות רבות לבצק, חלקן עם שמריםן וחלקן בלעדיהם. brהגירסה הזאת עשויה בצק עשיר עם מעט מאוד שמרים יבשים, והתפיחה מתרחשת בעיקר בזמן הטיגון.
|
|
ההונגרים מכינים את עוגיות הבצק המטוגנות האלה בלי קשר לחנוכה, אבל הן נהדרות ומתאימות לחג, כגיוון יפה ומרעננן לסופגניות הכבדות והשיגרתיות. brישנן גירסאות רבות לבצק, חלקן עם שמריםן וחלקן בלעדיהם. brהגירסה הזאת עשויה בצק עשיר עם מעט מאוד שמרים יבשים, והתפיחה מתרחשת בעיקר בזמן הטיגון.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם קמח לבן
50 גרם חמאה
4 חלמונים
50 גרם סוכר
100 גרם שמנת חמוצה
קורט מלח
1/4 כפית שמרים יבשים
שמן לטיגון עמוק
אבקת סוכר לזרייה
אופצייה להגשה: ריבת משמש מדוללת במעט מאוד רום
אופן ההכנה
מניחים בקערה את הקמח והחמאה ומועכים בין האצבעות למרקם פירורי.
מוסיפים אךת החלמונים, הסוכר , השמנת החמוצה, המלח והשמרים היבשים, ולשים עד לקבלת כדור בצק.
מניחים בקערה, מכסים במגבת ומשאירים למנוחה של לפחות חצי שעה ( אין צורך שהבצק יתפח).
מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים חצי מהבצק למלבן בעובי של כ-2 מ"מ.
בסכין חדה חותכים את הבצק לרצועות אורך, שרוחבן כ-7 ס"מ.
כעת חותכים את הרצועות באלכסון, כך שיתקבלו מעוינים שווי שוקיים ( אורך כל שוק 9-10 ס"מ).
במרכזו של כל מעויין חורצים חריץ אורכי קטן, באורך של כ-5 ס"מ. משחילים קצה אחד של המעויין לתוך החריתך, ומושכים לצד השני.
ממשיכים כך עם כל הבצק . אפשר גם לחתוך את הבצק לרצועות ולקשור קשר חופשי בכל רצועה - ישאר אותו הטעם!
מחממים שמן לטיגון עמוק, וכשהוא חם מאוד מטגנים בו את הבצק, כמה חתיכות בכל פעם, עד שהבצק משחים יפה משני הצדדים ( זה קורה מהר מאוד, וצריך להפוך את הבצק כדי שהטיגון יהיה אחיד).
מוציאים את הצ'רגה לנייר סופג, זורים אבקת סוכר דרך מסננת קטנה ומגישים מייד.
אפשר לצד ריבת משמש מדוללת במעט רום.
מגיש:
מקור: דורעם גונט
שתף את המתכון