חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סופריטו עוף של נונה רג’ינה.
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זה העוף שסבתי רג'ינה היתה מכינה. כל הטריק הוא בישול איטי וארררררוך ארוך.
סופריטו עוף של נונה רג’ינה.
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זה העוף שסבתי רג'ינה היתה מכינה. כל הטריק הוא בישול איטי וארררררוך ארוך.
הוראות הכנה
מרכיבים
עוף בכמות הנדרשת. (אני משתמשת בכרעים בלבד) רצוי מאד להשתמש בנקבה טריה.
אבל גם זכר קפוא יצלח. בחיים כמו בחיים.
מלח
לימון
כורכום
אפשרות: הל, מסטיקא
אופן ההכנה
לסיר רחב שיכיל את כל העוף בנוחות בשכבה אחת, יוצקים שמן לגובה של חצי ס"מ.
מניחים את העוף על השמן ומפזרים מלח על פי הטעם ועוד טיפ טיפה.
מטגנים עם מכסה סגור עד להשחמה מצד אחד. כששחום מלמטה, הופכים לצד שני.
יש לשים לב שהעוף נדבק לתחתית ואסור שהעור יקרע!!!
אז יש שני פתרונות לבעיה. האסכולה הראשונה דוגלת בהוספת מיים לסיר, ואני שייכת לאסכולה השניה, לפיה, מרטיבים מטלית היטב, ומניחים את הסיר הלוהט כשמכסהו סגור, על המטלית הרטובה . זה משחרר כל הדבקה.
הפכנו את העוף, ומטגנים מצד שני. מכסה סגור.
עכשיו צריך המון סבלנות. מבשלים על אש קטנה מאוד במשך כשעתיים , תוך הקפדה על הוספת מים כל הזמן. שלא יתייבש.
בזמן שמתבשל, פורסים ציפסים גסים מתפוחי אדמה ומטגנים אותם לחום כהה. לא שרוף אבל חום.
יש לתזמן את הטיגון כך שכשהמחזור הראשון יהיה מוכן - השעתיים בדיוק נגמרו.
ואז, מוציאים את העוף מהסיר לצלחת. מקרצפים את תחתית הסיר מהטעים טעים הזה, שנדבק, ודואגים שיתערבב ברוטב. מוסיפים מים ומיץ מלימון אחד, וכן כפית גדושה של כורכום ומעט מלח.
ניתן להוסיף תרמילי הל ומסטיקא, אבל זה טעם אחר.
מרתיחים את הרוטב שבסיר, ודואגים שכמות הנוזל תוכל לכסות את הצ’יפסים והעוף גם יחד. משליכים לרוטב את הצ’יפסים הלוהטים. מניחים חזרה את העוף. בודקים שמכוסה בנוזל. ושוב על אש קטנה לפחות לשעה. צריכים להשאר מעט מאד נוזלים בסיר.
מגישים על אורז לבן, עדיף באסמטי.
מגיש: גן-עדן
מקור: נונה רג'ינה
שתף את המתכון