הוראות הכנה
מרכיבים
2 ק"ג לחי עגל נקי טרי וחתוך לנתחים 5X5 ס"מ
חצי כוס שמן תירס
5 בצלים בינוניים קצוצים דק
1 שקית ערמונים
2 ק"ג תפוח אדמה ראטה או קלופים וחתוכים ל-2 או תפוחי אדמה רגילים חתוכים לרבעים
2 ליטר מרק עוף צח
1 כף פלפל שחור גרוס
1 כף בהרט לסופריטו או
1 כפית כורכום+1 כפית פלפל אנגלי טחון+כפית הל טחון+כפית קינמון+כפית כמון
לקוקלאות (לא חובה)
לקוקלאות:
4 פרוסות חלה סחוטות לאחר שהושרו במים
1 כף פטרוזיליה קצוצה טרייה
2 כפות בשר טחון דק
1 ביצה טרייה
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור טרי טחון דק
אופן ההכנה
1. מחממים סיר עם חצי כוס שמן ומזהיבים את הבצל הקצוץ.
2. מוסיפים את נתחי הבשר וממשיכים לטגן כ-7 דקות נוספות. מערבבים מדי פעם. מוסיפים את הערמונים והתבלינים וממשיכים כ-3 דקות נוספות.
3. מוסיפים את מרק העוף עד לגובה הבשר. מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה, מבשלים כשעתיים.
4. מטגנים את תפוחי האדמה בשמן רותח ועמוק על להשחמה. מוסיפים לסיר וממשיכים לבשל כשעה נוספת. (באם הוספתם קוקלאות זה הזמן להכניסם לתבשיל)
לקוקלאות:
5. לשים ביחד את כל החומרים לקוקלאות, ומהבצק שנוצר קורצים כדורים קטנים ועגולים
בגודל כדורי פינג פונג. ומטגנים עד קבלת צבע קציצה מניחים בצלחת מכוסה בצד בהמתנה .
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון