חיפוש


"סחלב מקורמל בניחוח דבש והל" מדהים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אבקת הסחלב המקורית מופקת מפקעת של פרח סחלב. האבקה האמיתית יקרה מאוד, br ודי קשה להשיגה. (ניתן להשיגה בגלידת אנדרי ביפו ברח' יפת) brהחלופה השימושית והנפוצה ביותר היא עמילן התירס מתובל במי ורדים brאו זוהר - מי פריחת תפוזים. br br
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ליטר חלב
2 כפיות סחלב טחון, או 2 כפות עמילן תירס (באם רוצים להגיש כפודינג קר
להוסיף כף נוספת)
1/2 כוס סוכר חום
2 כפות דבש
1 גרגיר הל
2 כפיות מי ורדים או מי הדרים
להגשה: קינמון טחון קוקוס טחון פיסטוקים קצוצים
אופן ההכנה
1. בכוס זכוכית עם חצי כוס חלב קר ממיסים את אבקת הסחלב או את עמילן התירס
ומערבבים היטב. מוודאים שאין גושים.
2. בסיר מרתיחים את החלב עם גרגיר ההל.
3. במקביל על מחבת מקרמלים את הסוכר והדבש ונגיעת חלב עד להזהבה עמוקה
4. מוסיפם את הקרמל הלוהט לחלב החם ומערבבים היטב
5. מוסיפים את תערובת אבקת הסחלב או את עמילן התירס . לחלב הרותח
וממשיכים לבשל עוד כמה דקות,מוודאים שאין גושים עד שמתקבל מרקם סמיך.
6.מוסיפים מי ורדים או מי הדרים.
7.אפשרויות הגשה
א. מגישים חם בספלים ומוסיפים קינמון, קוקוס ופיסטוקים.
ב. לגירסת הפודינג שופכים לקעריות אישיות מקררים במקרר כ שעתיים
מפזרים מעל מעט אגוזים טחונים ומזרזפים מעט דבש ומקשטים בעלה נענע
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון