חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


"סחלב מקורמל בניחוח דבש והל" מדהים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אבקת הסחלב המקורית מופקת מפקעת של פרח סחלב. האבקה האמיתית יקרה מאוד, br ודי קשה להשיגה. (ניתן להשיגה בגלידת אנדרי ביפו ברח' יפת) brהחלופה השימושית והנפוצה ביותר היא עמילן התירס מתובל במי ורדים brאו זוהר - מי פריחת תפוזים. br br
"סחלב מקורמל בניחוח דבש והל" מדהים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אבקת הסחלב המקורית מופקת מפקעת של פרח סחלב. האבקה האמיתית יקרה מאוד, br ודי קשה להשיגה. (ניתן להשיגה בגלידת אנדרי ביפו ברח' יפת) brהחלופה השימושית והנפוצה ביותר היא עמילן התירס מתובל במי ורדים brאו זוהר - מי פריחת תפוזים. br br
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ליטר חלב
2 כפיות סחלב טחון, או 2 כפות עמילן תירס (באם רוצים להגיש כפודינג קר
להוסיף כף נוספת)
1/2 כוס סוכר חום
2 כפות דבש
1 גרגיר הל
2 כפיות מי ורדים או מי הדרים
להגשה: קינמון טחון קוקוס טחון פיסטוקים קצוצים
אופן ההכנה
1. בכוס זכוכית עם חצי כוס חלב קר ממיסים את אבקת הסחלב או את עמילן התירס
ומערבבים היטב. מוודאים שאין גושים.
2. בסיר מרתיחים את החלב עם גרגיר ההל.
3. במקביל על מחבת מקרמלים את הסוכר והדבש ונגיעת חלב עד להזהבה עמוקה
4. מוסיפם את הקרמל הלוהט לחלב החם ומערבבים היטב
5. מוסיפים את תערובת אבקת הסחלב או את עמילן התירס . לחלב הרותח
וממשיכים לבשל עוד כמה דקות,מוודאים שאין גושים עד שמתקבל מרקם סמיך.
6.מוסיפים מי ורדים או מי הדרים.
7.אפשרויות הגשה
א. מגישים חם בספלים ומוסיפים קינמון, קוקוס ופיסטוקים.
ב. לגירסת הפודינג שופכים לקעריות אישיות מקררים במקרר כ שעתיים
מפזרים מעל מעט אגוזים טחונים ומזרזפים מעט דבש ומקשטים בעלה נענע
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון