הוראות הכנה
מרכיבים
חזה עוף מנוקה משומנים וגידים (לפי כמות המנות הרצוייה)
רוטב ברבקיו אמריקאי BBQ Heintz
2-3 עלים של זנגביל כבוש (מצנצנת)
כ-½ כפית עלי טימין קצוצים
אופן ההכנה
לנקות את חזה העוף (אם קפוא-להפשיר לגמרי) מגידים ושומנים.לפרוס פרוסות דקות (כ ½ ס"מ עובי ) בעזרת סכין חדה. (מספר הפרוסות לפי 2 פרוסות לסועד לאותה ארוחה)
להניח בכלי נוח להשרייה ולצקת רוטב ברבקיו בנדיבות. להוסיף את הזנגביל (קצוץ לריבועים קטנטנים) וכמוכן להוסיף את עלי הטימין (קצוצים דק). לערבב בעדינות ולהשהות במקרר למשך שעה (אפשר יותר עד הצליה שלפני הארוחה).
לחמם מחבת גריל פסים (לסטייק) כמות מעטה של שמן זית עד שהשמן יהיה חם מאד (מתחיל להעלות עשן קל) להניח את העוף המתובל ולצלות 1-2 דקות מכל צד. מצב מוכן כאשר העוף מלבין ומופיעים פסים חרוכים.
להוציא לצלחת הגשה ולקשט מעל במעט עלי טימין נוספים.
אפשר לשמור במקרר ליום נוסף בכלי סגור - אני ממליץ להכין ולאכול רק טרי וחם.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון