הוראות הכנה
מרכיבים
800 ג"ר פילה בעובי 5 ס"מ
4 בצל שאלוט
150 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
1/2 כוס יין לבן
1/4 כוס ברנדי איכותי
מלח גס, פלפל שחור גרוס עבה , אגוז מוסקט טחון
קמצוץ סוכר
ענף עלי תימין
2 שיני שום כתושות
לצאטני
4 מנגו חתוכים קטן או אננס טרי חתוך קטן (קוביות של 1/2 ס"מ או קצוץ
1חופן עירית קצוצה
1 כף גרעיני חמניה קלויים
1/4 כוס חומץ בן יין
1/4 כוס סוכר חום /דבש
2 כפות זנגביל טרי קצוץ דק דק
1 כף זרעוני קימל קלויים
1 כף זרעוני קוסברה קלויים
1/2 כפית ציפורן
1/2 כף פלפל שחור גרוס עבה מאוד
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
3 כפות יין לבן יבש
חופן קוסברה טריה לקישוט
אופן ההכנה
לסטייק
.מחממים מחבת על אש גבוהה וממיסים שמן עם כף חמאה.
2.מטגנים את הבצל, מוסיפים בשר, תבלינים שום כתוש פרט למלח , ומטגנים קלות עד להשחמה. כ 2 דקות לכל צד.
3.מוצאים את נתח הבשר לקרש חיתוך וחותכים לפרוסות בעובי חצי ס"מ
4.במקביל מוסיפים למחבת יין ומצמצמים מעט ואז מוסיפים את החמאה.
5. מחזירים את פרוסות הבשר למחבת לדקה אחת מוסיפים 1/2 כוסית קוניאק איכותי ומציתים מיד בעזרת גפרור זהירות (הלהבה תפרוץ באחת מהמחבת לא להיבהל אבל להיזהר)ומגישים מיד מפזרים מעל מעט מלח גס ומעט פלפל שחור גרוס עבה.
על הבשר להיות במידת עשייה מדיום.
לצאטני
בסיר מרתיחים את קוביות המנגו, החומץ,הסוכר, הזנגוויל, והציפורן תוך כדי ערבוב מתמיד עד שמגיעים לסמיכות. מורידים מאש ומקררים לחם החדר
מוסיפים את הפלפל הירוק, הפלפל השחור, זרעוני הכוסברה הקימל גרעיני החמניה העירית והיין ומערבבים.
לסידור המנה
על צלחת הגשה מורחים במרכזה 2 כפות גדושות צאטני מפזרים מעל את פרוסות הפילה
ומקשטים בכוסברה טריה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון