חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סינייה עיראקית של קציצות טלה, גרגירי חומוס וטחינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סינייה עיראקית של קציצות טלה, גרגירי חומוס וטחינה
סינייה עיראקית של קציצות טלה, גרגירי חומוס וטחינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סינייה עיראקית של קציצות טלה, גרגירי חומוס וטחינה
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים
לתערובת התבלינים (בהרט) מתקבלת כמות גדולה
4 כפיות פלפל אנגלי טחון
1 ½ כפית ציפורן טחון
1 ½ כפית הל טחון
1 ½ כפית אגוז מוסקט טחון
1 ½ כפיות קינמון
לקציצות:
2 ק"ג בשר טלה )כתף או צלעות(, טחון גס
1 בצל, קצוץ
½ צרור פטרוזיליה, קצוצה
מלח ופלפל שחור
שמן זית
לסינייה:
2 חצילים, קלויים וקלופים, חתוכים לאורך לרצועות
200 גרם גרגירי חומוס, שהושרו למשך הלילה במים, סוננו ובושלו עד
ריכוך)או גרגירי חומוס מוקפאים, מופשרים ומבושלים עד ריכוך(
½ כוס צנוברים, קלויים
1 ½ כוסות טחינה ביתית
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1. תערובת התבלינים (בהרט): מערבבים את כל התבלינים ושומרים בצנצנת אטומה
אפשר לשמור כך עד חצי שנה
2 . הקציצות: מערבבים את כל המרכיבים ומעט מתערובת התבלינים לפי
הטעם(יוצרים קציצות. מחממים מעט שמן זית במחבת )או מחממים גריל
פחמים(וצולים את הקציצות מכל הצדדים, עד הזהבה.
3 . מסדרים על תחתית התבנית את רצועות החצילים, מפזרים עליהן את
החומוס ועליו את הקציצות והצנוברים, יוצקים מהטחינה ואופים כ-20
דקות.מפזרים את הפטרוזיליה ומגישים מייד.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון