הוראות הכנה
מרכיבים
לחציל :
3 חצילים בינוניים
1/4 כוס שמן תירס לטיגון
1כפית מלח
1כפית פלפל שחור
לבולונז :
250 ג"ר בשר קצוץ
3 עגבניות גדולות ובשלות קצוצות דק
3 כפות שמן תירס
1 כפית מלח
1 כפית כמון
1.5 כפיות פפריקה
4 שיני שום כתושות
1בצל גדול חתוך לחצאי טבעות
לציפוי :
150 ג"ר טופו מגורד
30 ג"ר אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה
1. חוצים את החצילים לאורכם
2. קולפים עם מקלף את תחתיתם
3. ממליחים ומפלפלים
4. במחבת עם רבע כוס שמן מטגנים את החצילים משני צידהם עד הזהבה קלה
5. מניחים על נייר סופג
לבולונז:
6. במחבת עם 3 כפות שמן מטגנים כמהה את העגבניות והתבלינים עד למצב רוטב
7. מוסיפים את הבשר ומערבבים כל העת עם מזלג כדי שלא יתגבש לגוש עד לסמכת הרוטב
ומניחים בצד
8. במחבת עם 2 כפות שמן מטגנים את הבצל עד הזהבה
הרכבת המנה:
9. בתבנית אפיה מסדרים את החצילים זה לצד זה ומורחים שכבה יפה מהבשר הטחון
10. מעל מפזרים בנדיבות מהבצל המטוגן מעל מפזרים טופו מרוסק ואגוזי מלך
11. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל 20 דקות
מגיש:
מקור: https://www.howcast.com/videos/113439-Eggplant-Bolognaise-Aubergine-Bolognaise
שתף את המתכון