הוראות הכנה
מרכיבים
פרוסות דג סלומון עם העצם לפי מספר הסועדים
מעט שמן זית
200 גרם שומשום
2 כפות פלפל גרוס
מלח
תבלין לאורז:שקדים, בצל מטוגן ושמיר
5 שיני שום חתוכות לפרוסות
כף פפריקה מתוקה
2 כפות פרורי לחם מתובלים
אופן ההכנה
יש להשרות את הדגים בלימון ומלח כחצי שעה לפני הבישול.
לשטוף ולנגב כל פרוסה היטב במגבת נייר.
להכין 1. סיר קטן 2.קערה עמוקה ולשים בה שומשום, פלפל גרוס ותבלינים, 3. תבנית עם נייר אפיה. לחמם תנור ל-180 מעלות. בסיר לחמם כף שמן זית ומעט שום, לקחת כל פרוסה ולצרוב אותה חצי דקה מכל צד בשמן. ומיד להעביר לקערה עם השומשום והתבלינים לצפות היטב ולהדק עם היד. ולהעביר לתבנית. כך לעשות לכל החתיכות אחת אחרי השניה.
בתבנית למרוח מעט שמן זית. ולהוסיף רבע כוס מים רותחים.
לאפות בחום בינוני כחצי שעה עד לקבלת צבע זהוב.
בתאבון - מעדן לכבוד שבת קודש, מתקבל אלגנטי וטעים מאד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון