הוראות הכנה
מרכיבים
3 בצלים גדולים פרוסים לפרוסות עגולות .
4 עגבניות פרוסות לעיגולים .
1 חציל גדול פרוס לפרוסות .
נתח דג גדול [ ניסכת הנילוס או מוסר וכו]פרוס לנתחים
2 כפות רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
3 כפות סוכר
מיץ מלימון אחד
לימון יבש שחור [ פרסי] .
אופן ההכנה
מטגנים בנפרד את הבצל , החציל , הדג , עד השחמה בשני הצדדים .
שמים מעט שמן בסיר רחב ומניחים את הבצל , ומעליו הדגים ומעל את החציל ומעל את העגבניות .
מדללים את רסק העגבניות ב-2 כפות מים ומוסיפים לסיר.
מתבלים במלח ופלפל שחור מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה .
מנמיכים את האש ומוסיפים את הלימון ומיץ הלימון והסוכר מכסים את הסיר על חצי כיסוי
ומבשלים כ 25 דקות על אש נמוכה .
מגישים חם עם לחם מלא או מצה.
בתאבון.
מגיש:
מקור: סבתא נגיבה
שתף את המתכון