הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילה עלי סלק שטופים היטב
1 בצל יבש קצוץ ריבועים (בערך כוס)
4 ביצים
1 כפית אגוז מוסקט
מלח ופלפל לפי הטעם
מיץ מלימון טרי
שמן לטיגון
אופן ההכנה
להפריד את עלי הסלק הלבן מהירוק, לטגן במחבת את הבצל בשמן עד שנהיה שקוף זהוב (לא לשרוף) לחתוך את החלק הלבן של הסלק בצורת ריבועים ולהוסיף לבצל לערבב ולאדות כשתי דקות.
לחתוך את החלק הירוק של עלי הסלק לרצועות ולהוסיף למחבת תוך כדי עירבוב. להמשיך לאדות עוד כשתי דקות (עד שהצבע נהיה מעט כהה).להוסיף אגוז מוסקט, מלח ופלפל לפי הטעם.
מערבלים בכוס את הביצים ושופכים על הירק במחבת ונותנים לזה להתקשות מעט (כמו חביתה).
כאשר הביצה מתקשה לערבב אותה לתוך הירק עד שהביצה מבושלת לגמרי (בערך כשתי דקות).
מורידים מהאש ומוסיפים מיץ הלימון.
ניתן לאכול את זה גם קר.
תיאבון
מגיש:
מקור: שלווה
שתף את המתכון