הוראות הכנה
מרכיבים
1 חציל גדול ( 1/2 ק"ג בערך)
1/2 כוס בצל
2 שיני שום כתוש או כפית שום כתוש מוכן
מלח ופילפל לפי הטעם
3 כפות שמן זית
- 1 כף טחינה גולמית - למי שרוצה חצילים בטחינה
אופן ההכנה
קולים את החציל על הגז או בתנור עד שהקליפה נשרפת קצת והפנים מתרכך, בערך 45 דקות, מקררים ומוציאים את פנים החציל
מטגנים את הבצל טיגון קליל, מפסיקים ברגע שהבצל מתרכך
מועכים את החציל, מוסיפים את הבצל, השום, מלח פילפל לימון וכף שמן זית גם את הטחינה למי שמוסיף מערבבים ומוכן.. בתאבון!
במנה 125 קל`, 1 ג` חלבון, 11.5 ג` שומן
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון