הוראות הכנה
מרכיבים
6 תפוחי עץ גרנד שטופים הייטב לא מקולפים
כ6-7 ענפי סלרי
2 קופסאות של אננס
2 כפות סוכר
1/2 כוס סירופ של האננס
3/4 כוס אגוזים שבורים(עדיף פקאן)
לקישוט מפרות העונה
אופן ההכנה
מכינים קערה גדולה
סוחטים מיץ מלימון אחד שופכים לקערה ומוסיפים מים עד לכ3/4 בגובה(זה כדי שתפוחי העת לא ישחירו)
חותכים במנדולינה את תפוחי העץ לגפרורים
ושופכים לקערה ומערבבים עם כף עץ כדי שיכוסו הייטב
חותכים דק את הסלרי
מנגבים היטב את קופסת האננס (מי מיודע מה עבר עליהם במחסן הסופר) פותחים ושופכים לכוס את הסירופ מקופסה אחד
שופכים את האננס על קרש החיתוך וחותכים לקבלת חתכות קטנות יותר
מכינים בצלחת 5 כפות מיונז
2 כפות סוכר(כאשר משתמשים באננס בסירופ כבד אין צורך להוסיף סוכר)
חצי כוס מהסירופ ששפכנו מראש מהקופסה לבחוש הייטב
לנקז את המים מהקערה, לא לסחוט שארית הרטיבות על תפוחי העץ תוסיף גוון של חמיצות,
להוסיף את האננס ואת המיונז המתובל ולערבב בתנועות עגולות לטעום ולתקן במידת הצורך
לעיתים בגלל טיב האננס הוא לא מורגש לטעמי אני פותח עוד קופסה ומוסיף בתחילה 1/4 קופסה עד קבלת הארומה והטעם הרצוי
מעבירים לכלי ההגשה מוסיפים אגוזים שבורים
ומקשטים כל העולה על נפשכם
ובתאבון
פוקסי
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון