הוראות הכנה
מרכיבים
600 גרם פילה דג נזיר
1 תפוח אדמה גדול קלוף וחתוך לגפרורים
250 גרם תערובת עלי בייבי וחסה
1 ביצה
100 גרם קמח
3 כוסות שמן לטיגון עמוק
2 כפות ויניגרט
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
לרוטב חרדל: ¾ כוס שמנת מתוקה
2 כפות חרדל גרגרים
אופן ההכנה
מרתיחים את השמנת המתוקה (אך שומרים 2 כפות בצד). מרתיחים כדקה לעיבוי קל. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את החרדל. מניחים את גפרורי תפוחי האדמה במים קרים לשעה. חותכים את הדג לקוביות בעובי 1 ס"מ. מערבבים את הביצה עם השמנת הנותרת ומצפים את הדג בבלילה. מערבבים את נתחי הדג בקמח עד שהדג כבר לא לח (הקמח נספג בבלילה שמצפה את הדג). מטגנים את הדג בשמן עמוק כשלוש דקות. מניחים על נייר סופג. מתבלים במלח ופלפל. מטגנים את גפרורי תפוחי האדמה להשחמה קלה ומוציאים לנייר סופג. ממליחים מעט.
טובלים את עלי הבייבי בויניגרט ומניחים במרכז צלחת ההגשה. מניחים על העלים את נתחי הדג ומעליו כמות נאה של צ'יפס. מזליפים מעט מרוטב השמנת חרדל ומגישים מיד.
מגיש:
מקור: שף פול רנקין
שתף את המתכון