חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט חמים של ארטישוק ושומר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט חמים של ארטישוק ושומר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
4 לבבות ארטישוק טריים
3 פקעות שומר
2 כפות צנוברים
2 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון
שליש כוס מיץ תפוזים
1 כפית חומץ בלסמי
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
חותכים את לבבות הארטישוק ל-4. חותכים את השומר לרבעים לאורך. מחממים את השמן במחבת, מזהיבים את הצנובר כדקה ומוציאים. מניחים את רבעי הירקות במחבת, מתבלים במלח ופלפל ומזהיבים 2-3 דקות מכל צד. מחזירים את הצנובר ומוסיפים את מיץ הלימון ומיץ התפוזים ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כעשרים דקות, עד שהירקות מתרככים מעט אך נשארים פריכים. מזליפים מעל את החומץ ומגישים פושר.
מגיש: dylam
מקור: רחל גרא למגזין גורמה של את
שתף את המתכון