הוראות הכנה
מרכיבים
4 עגבניות אדומות ובשלות מאד
5 מלפפונים, קלופים.
2 בצלים סגולים (או לבנים)
½ פלפל ירוק.
½ כוס זיתים שחורים, משובחים לא גדולים.
200 גרם גבינה פטה, או בולגרית, לא רכה מדי
קורט נדיב של אורגנו מיובש.
אופן ההכנה
1. חותכים את העגבניות לקוביות גדולות: חותכים לשלושה חלקים עבים וכל חלק מבתרים לארבעה חלקים.
2. חותכים את המלפפונים לעיגולים דקים.
3. חוצים את הבצלים ואז קולפים במשיכה ובקלות. שמים את החצאים על צלחת ומחממים בעוצמה מלאה במיקרוגל, במשך דקה. שוטפים במים קרים.
4. חותכים את הפלפל לשבבים קטנים.
5. שמים הכל בצלחת עם הזיתים ופרוסות הגבינה, בוזקים אורגנו ומטפטפים מעט שמן זית. זה הזמן להוסיף חסה, צלפים או גזר, או שלושתם, אם רוצים. בוזקים מלח על הכל, ושוב מזליפים מעט שמן זית.
6. מגרדים בפומפיה או חותכים בעזרת סכין את הגבינה מעל הסלט ומערבבים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון