הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג סינטה טרייה
חבילה של עלי חסה טריים ונקיים
100 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
חופן נבטים טריים
3 צנוניות פרוסות
3 כפות פלפל שחור גרוס
75 גרם חמאה
½ כוס יין אדום מתוק
¼ כוס סויה
2 כפות רוטב צ'ילי חריף מתוק
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף שמן זית
מעט מלח
אופן ההכנה
מהדקים את הפלפל השחור הגרוס היטב לסינטה. סוגרים על מחבת לוהטת היטב מכל הכיוונים ומכניסים לתנור בחום של כ-200 מעלות למשך כעשרים עד עשרים וחמש דקות. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון. לאחר שנח קצת זמן פורסים לפרוסות דקות ככל האפשר.
לאותה מחבת שופכים את החומץ הבלסמי ובעזרת כף עץ מגרדים את המשקעים שנוצרו. מוסיפים את היין האדום, רוטב הצ'ילי והסויה ומצמצמים על אש קטנה לכדי מחצית כמות הנוזלים. לאחר הצמצום מוסיפים את החמאה תוך ערבוב לקבלת רוטב סמיך ומבריק.
בקערות הגשה (4 מנות) מערבבים את הירקות (חסה, פטריות, צנוניות, נבטים) עם שמן הזית ומעט מלח. מניחים פרוסות סינטה מעל ויוצקים מהרוטב על הכל (ובמיוחד על הבשר). מגישים מיד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון