חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט מטבוחה-סלט מבושל אורגינל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אומנם לוקח זמן עד שמתבשל אבל שווה כי יוצא מעדן! הכי אותנטי שיש מתכון מרוקאי מקורי!
סלט מטבוחה-סלט מבושל אורגינל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אומנם לוקח זמן עד שמתבשל אבל שווה כי יוצא מעדן! הכי אותנטי שיש מתכון מרוקאי מקורי!
הוראות הכנה
מרכיבים
1.5-2 ק"ג עגבניות רכות
1/2 קילו פלפלים ירוקים מתוקים-רצוי מהזן הבהיר (לא חובה אני מכינה בלי )
3-4 פלפלים חריפים ירוקים
4-5 שיני שום
1 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כוס שמן
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
שולקים את העגבניות במים רותחים כ 5-10 דקות ,מוציאים מהמים וקולפים.חותכים את העגבניות לקוביות. אם לא מתחשק לשלוק ניתן גם לגרד את העגבניות בפומפיה גסה כאשר הן טריות (ללא הקליפה).
מבשלים בסיר עם השמן כשעה וחצי על אש קטנה.מדי פעם בוחשים כדי למנוע חריכה של העגבניות.
בינתיים קוצצים את הפלפלים החריפים (ניתן לצלות אותם קודם על האש -לא חובה) השום והפלפלים המתוקים ובגמר בישול העגבניות מוסיפים את הפלפלים המתוקים והחריפים , השום , והתבלינים, ומבשלים על אש קטנה יחד כשעה חצי נוספות.בוחשים מדי פעם עד שכל הנוזלים מתאדים.בתום הבישול כמות הסלט המבושל הוא כמחצית מהכמות לפני הבישול.
אפשר לאכול חם או קר כתוספת לאוכל או כממרח פיקנטי . מאוד טעים לנגב עם חלה מתוקה
מגיש: MORANOS
מקור: רבקה לוי -מרוקו
שתף את המתכון