הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו מלפפונים
מלח
¼ כוס חומץ
½ כוס מים
מעט סוכר
מעט שמן
שמנת חמוצה
פפריקה מתוקה/כמה שיני שום
אופן ההכנה
. מקלפים את המלפפונים ופורסים אותם לפרוסות דקות מאד, רצוי בעזרת מעבד מזון
2. ממליחים את פרוסות המלפפונים ומניחים אותן בצד למשך חצי שעה להגיר את נוזליהם. סוחטים היטב
3. מערבבים בקערה נפרדת חומץ, מים, סוכר, מלח ושמן. שופכים את הרוטב על המלפפונים. מניחים בצד למשך כחצי שעה לספיגת טעמים
4. בוזקים מעל מעט שמנת חמוצה או מעט פפריקה אדומה או כמה שיני שום כתושות. מגישים
הארה: ניתן להוסיף לסלט גם בצל פרוס לעיגולים, וזאת לפני ששופכים על המלפפונים את הרוטב
מגיש:
מקור: עופר ורדי - על השולחן
שתף את המתכון