חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט פילה בקר עם סלרי ושמן כמהין
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט פילה בקר עם סלרי ושמן כמהין
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג פילה בקר
4 גבעולי סלרי
1 שן שום
2 כפות שמן זית
1 כף שמן צמחי
½ כפית מלח
1 כפית גרגרי פלפל שבורים
לקישוט: 100 גרם עלי ארוגולה
100 גרם שבבי פרמזן
לויניגרט: ¼ כוס שמן זית
¼ כוס שמן כמהין לבן
¼ כוס חומץ בלסמי
¼ כוס ציר בקר
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
מתבלים את פילה הבקר בפלפל השחור ובשמן הצמחי. מטגנים במחבת ברזל לוהטת כדקה מכל צד לקבלת גוון חום כהה בחלק החיצוני אך נא בפנים. מניחים בצד להגיע לטמפרטורת החדר. קולפים את הסלרי (מוציאים את הרצועות הסיביות שלו)וחותכים לחתיכות בגודל בינוני. מביאים לרתיחה במי מלח יחד עם שן שום וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד להתרככות. מסירים מהאש ומוסיפים את שמן הזית. משהים לשעה לספיגת טעמים.
לפני ההגשה חותכים את פילה הבקר למדליונים בעובי של עד חצי ס"מ. טורפים היטב את כל חומרי הויניגרט. מניחים במרכז כל צלחת הגשה מעט מסלט הסלרי. מסביב מניחים לכל סועד שלושה מדליוני פילה בקר. מעל מניחים את הארוגולה. מעל מניחים את שבבי הפרמזן. יוצקים את הויניגרט על הכל ומגישים מיד.
מגיש: dylam
מקור: שף פול רנקין
שתף את המתכון