הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג פילה בקר
4 גבעולי סלרי
1 שן שום
2 כפות שמן זית
1 כף שמן צמחי
½ כפית מלח
1 כפית גרגרי פלפל שבורים
לקישוט: 100 גרם עלי ארוגולה
100 גרם שבבי פרמזן
לויניגרט: ¼ כוס שמן זית
¼ כוס שמן כמהין לבן
¼ כוס חומץ בלסמי
¼ כוס ציר בקר
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
מתבלים את פילה הבקר בפלפל השחור ובשמן הצמחי. מטגנים במחבת ברזל לוהטת כדקה מכל צד לקבלת גוון חום כהה בחלק החיצוני אך נא בפנים. מניחים בצד להגיע לטמפרטורת החדר. קולפים את הסלרי (מוציאים את הרצועות הסיביות שלו)וחותכים לחתיכות בגודל בינוני. מביאים לרתיחה במי מלח יחד עם שן שום וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד להתרככות. מסירים מהאש ומוסיפים את שמן הזית. משהים לשעה לספיגת טעמים.
לפני ההגשה חותכים את פילה הבקר למדליונים בעובי של עד חצי ס"מ. טורפים היטב את כל חומרי הויניגרט. מניחים במרכז כל צלחת הגשה מעט מסלט הסלרי. מסביב מניחים לכל סועד שלושה מדליוני פילה בקר. מעל מניחים את הארוגולה. מעל מניחים את שבבי הפרמזן. יוצקים את הויניגרט על הכל ומגישים מיד.
מגיש:
מקור: שף פול רנקין
שתף את המתכון