הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס בורגול דק
1 כוס מים
400 גרם תרמילי פול ירוק קטנים ויפים.
3 כפות שמן זית לטיגון הפול
1 כוס תערובת של עלי כוסברה, נענע ופטרוזיליה, קצוצים דק
3 בצלים ירוקים, קצוצים דק
1/2 לימון, קצוץ לקוביות זעירות עם הקליפה
1 עגבנייה, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
1/4 כוס שמן זית
3 כפות מיץ לימון
2 כפות רכז רימונים
1 כף סוכר
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
מניחים את הבורגול בקערה ויוצקים עליו כוס מים. משרים ל-20 דקות.
קוטמים את קצות תרמילי הפול וחותכים בין הפולים שבתוכם.
במחבת רחבה מחממים את שמן הזית ומקפיצים בו את הפול, כדקה.
מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהפול רך ( כ-12 דקות).
מערבבים מידי פעם.
מוסיפים את הבורגול המושרה, את הפול המבושל ואת יתר החומרים.
מערבבים ומשהים לפחות לחצי שעה, לספיגת טעמים.
מגישים בטמפרטורת החדר.
מגיש:
מקור: דורעם גונט ל-הארץ
שתף את המתכון