הוראות הכנה
מרכיבים
שני חלקי פילה דג סלמון במשקל של קילו וחצי, מנוקה מעצמות ועם עור (את העצמות הקטנות אפשר לשלוף עם פינצטה).
2 וחצי כוסות מלח ים גס
2 וחצי כוסות סוכר לבן
רבע כוס זרעי שומר
רבע כוס גרגרי כוסברה
3-4 כפיות פפריקה מתוקה.
6 כפות פילפל שחור גרוס
חבילת שמיר, מנוקה מגבעולים וקצוצה דק-דק
רבע כוס ערק, או כל משקה אניס אחר
אופן ההכנה
1. את זרעי השומר והכוסברה טוחנים במטחנת תבלינים (אני קליתי אותם לפני הטחינה)
2. מערבבים את הסוכר, את המלח, את זרעי השומר והכוסברה הטחונים, הפפריקה והפילפל השחור.בכלי גדול ונוח, כמה פעמים.
3. מרפדים את תחתיתה של קערה מתאימה להכיל את הדג, בנילון נצמד.
4. מפזרים על הניילון הנצמד רבע מהכמות שערבבתם בסעיפים 1-2
5. מניחים חלק אחד של הפילה, עם העור למטה, על התערובת.
6. מעסים את בשר הסלמון עם חצי מכמות הערק ומפזרים עליו חצי מכמות השמיר הקצוץ, ומכסים את הדג ברבע מתערובת.
7. מעסים בערק הנותר את החלק השני, הורוד, של הסלמון, מפזרים עליו את השמיר ומניחים אותו, כשהעור למעלה על חצי הדג המכוסה.
8. מכסים את הדג ביתרת התערובת שנותרה ודואגים שכל הדג יהיה מכוסה, מכל צדדיו.
9. עוטפים טוב את הכל בניילון נצמד, מניחים עליו משקולת (לבנה, או כל חפץ כבד), ומכניסים למקרר ל-48 שעות.
10. פותחים את הניילון ומוציאים את הדג (משאירים את העור), שוטפים את הדג מהתבלינים, מייבשים עם מגבת ניר. שומרים בקופסא אטומה במקרר.
להגשה:
פורסים פרוסות דקות, מניחים אותם על לחם שחור עם גבינת שמנת שמנה, לא מתובלת, עוצמים עיניים ואוכלים. פוקחים עיניים, לוקחים שלוק וודקה, שוב עוצמים עיניים וממשיכים לאכול.
מפסיקים לאכול רק אחרי שמישהו מהצד צועק, הגזמת, או כשמרגישים שהוודקה החליפה חלק מכמות הדם שבגופכם.
אח"כ לא נוהגים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון