חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלמון כבוש (גרבלקס משובח)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון של דני ססלר, נוסה בהצלחה.
סלמון כבוש (גרבלקס משובח)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון של דני ססלר, נוסה בהצלחה.
הוראות הכנה
מרכיבים
שני חלקי פילה דג סלמון במשקל של קילו וחצי, מנוקה מעצמות ועם עור (את העצמות הקטנות אפשר לשלוף עם פינצטה).
2 וחצי כוסות מלח ים גס
2 וחצי כוסות סוכר לבן
רבע כוס זרעי שומר
רבע כוס גרגרי כוסברה
3-4 כפיות פפריקה מתוקה.
6 כפות פילפל שחור גרוס
חבילת שמיר, מנוקה מגבעולים וקצוצה דק-דק
רבע כוס ערק, או כל משקה אניס אחר
אופן ההכנה
1. את זרעי השומר והכוסברה טוחנים במטחנת תבלינים (אני קליתי אותם לפני הטחינה)
2. מערבבים את הסוכר, את המלח, את זרעי השומר והכוסברה הטחונים, הפפריקה והפילפל השחור.בכלי גדול ונוח, כמה פעמים.
3. מרפדים את תחתיתה של קערה מתאימה להכיל את הדג, בנילון נצמד.
4. מפזרים על הניילון הנצמד רבע מהכמות שערבבתם בסעיפים 1-2
5. מניחים חלק אחד של הפילה, עם העור למטה, על התערובת.
6. מעסים את בשר הסלמון עם חצי מכמות הערק ומפזרים עליו חצי מכמות השמיר הקצוץ, ומכסים את הדג ברבע מתערובת.
7. מעסים בערק הנותר את החלק השני, הורוד, של הסלמון, מפזרים עליו את השמיר ומניחים אותו, כשהעור למעלה על חצי הדג המכוסה.
8. מכסים את הדג ביתרת התערובת שנותרה ודואגים שכל הדג יהיה מכוסה, מכל צדדיו.
9. עוטפים טוב את הכל בניילון נצמד, מניחים עליו משקולת (לבנה, או כל חפץ כבד), ומכניסים למקרר ל-48 שעות.
10. פותחים את הניילון ומוציאים את הדג (משאירים את העור), שוטפים את הדג מהתבלינים, מייבשים עם מגבת ניר. שומרים בקופסא אטומה במקרר.
להגשה:
פורסים פרוסות דקות, מניחים אותם על לחם שחור עם גבינת שמנת שמנה, לא מתובלת, עוצמים עיניים ואוכלים. פוקחים עיניים, לוקחים שלוק וודקה, שוב עוצמים עיניים וממשיכים לאכול.
מפסיקים לאכול רק אחרי שמישהו מהצד צועק, הגזמת, או כשמרגישים שהוודקה החליפה חלק מכמות הדם שבגופכם.
אח"כ לא נוהגים.
מגיש: גן-עדן
מקור:
שתף את המתכון