חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סמבוסק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סמבוסק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק :
½2 כוסות קמח
¾ כוס מים
1 כפית שמרים יבשים
קורט מלח
למילוי : :
100 גרם גרגרי חומוס יבשים (שהושרו למשך הלילה)
או לחילופין חומוס מקופסאת שימורים
1 בצל גדול
1 כפית כמון (לא חובה)
פלפל שחור לפי הטעם
½ כפית מלח
4-5 כפות שמן
אופן ההכנה
1. מבשלים את החומוס כ-20 דקות בסיר לחץ עם מים, מסננים וטוחנים במעבד מזון.
ניתן לדלג על שלב זה אם משתמשים בחומוס מקופסאת שימורים.
2. מטגנים את הבצל עד שיזהיב ומוסיפים לבצל כשהוא עדיין בסיר על אש קטנה את החומוס והתבלינים
3. מבשלים כ-2 עד 3 דקות.
4. מורידים מהאש ומחלקים את התערובת לעשרה חלקים.
5. לשים את כל חומרי הבצק ומתפיחים כ – 10 דקות
6. מחלקים את הבצק ל – 10 חלקים, לשים שוב ומתפיחים כ – 5 דקות
7. לוקחים כדור בצק, מרדדים לעובי 3 מ"מ וצרים אליפסה.
8. שמים על הבצק מעט מהחומוס, סוגרים את הבצק ויוצרים סמבוסק.
9. עושים כך עם יתר הבצק והחומוס
10. מניחים את כל הסמבוסק על משטח ל – 10 דקות.
11. בינתיים מחממים שמן ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
מגיש: MIRSO
מקור:
שתף את המתכון