הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק :
½2 כוסות קמח
¾ כוס מים
1 כפית שמרים יבשים
קורט מלח
למילוי : :
100 גרם גרגרי חומוס יבשים (שהושרו למשך הלילה)
או לחילופין חומוס מקופסאת שימורים
1 בצל גדול
1 כפית כמון (לא חובה)
פלפל שחור לפי הטעם
½ כפית מלח
4-5 כפות שמן
אופן ההכנה
1. מבשלים את החומוס כ-20 דקות בסיר לחץ עם מים, מסננים וטוחנים במעבד מזון.
ניתן לדלג על שלב זה אם משתמשים בחומוס מקופסאת שימורים.
2. מטגנים את הבצל עד שיזהיב ומוסיפים לבצל כשהוא עדיין בסיר על אש קטנה את החומוס והתבלינים
3. מבשלים כ-2 עד 3 דקות.
4. מורידים מהאש ומחלקים את התערובת לעשרה חלקים.
5. לשים את כל חומרי הבצק ומתפיחים כ 10 דקות
6. מחלקים את הבצק ל 10 חלקים, לשים שוב ומתפיחים כ 5 דקות
7. לוקחים כדור בצק, מרדדים לעובי 3 מ"מ וצרים אליפסה.
8. שמים על הבצק מעט מהחומוס, סוגרים את הבצק ויוצרים סמבוסק.
9. עושים כך עם יתר הבצק והחומוס
10. מניחים את כל הסמבוסק על משטח ל 10 דקות.
11. בינתיים מחממים שמן ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון