הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
50 גרם שמרים או 1/2 1 כפות שמרים יבשים
½ - ¾ כוס מים פושרים
2/3 כפית מלח
½ 1 כף סוכר
200 גרם מרגרינה רכה או מומסת
3 כפות שמן
5 כוסות קמח
מילוי לסמבוסק בשקר:
1 כוס שקדים קצוצים דק מאוד או טחונים גס
250 ג"ר גבינה למריחה
סוכר לפי הטעם
קורט הל טחון
מעט מי וורדים
לציפוי:
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל חומרי הבצק, לשים לבצק אחיד ומתפיחים במשך שעה.
2. מערבבים את כל חומרי המילוי, טועמים ומוסיפים עוד ממה שצריך.
3. חותכים חתיכה מן הבצק ומרדדים אותה לעיגול בקוטר 6 ס"מ. מניחים כף
מילוי במרכז.
4. מקפלים את העיגול לשניים ומהדקים היטב. עורכים את העוגיות בתבנית
משומנת.
5. מורחים ביצה ובוזקים שומשום, ובעזרת כפית הפוכה מהדקים שנית את עוגיות.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס, במשך כ-10-15 דקות.
חשוב להקפיד שהעוגיות יזהיבו אך לא ישחימו מידי.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון