חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סמבוסק מטוגן במילוי חומוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זה מתכון עירקי בצורת חצי ירח ממולא בחומוס ומטוגן בשמן עמוק br br br br
סמבוסק מטוגן במילוי חומוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זה מתכון עירקי בצורת חצי ירח ממולא בחומוס ומטוגן בשמן עמוק br br br br
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
קילו קמח
50 גרם שמרית
1 מרגרינה בטעם חמאה
2 חלמונים
כ-2.5 כוסות מים פושרים
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור טחון
למלית:
1 ק"ג חומוס מבושל ללא מלח, טחון (להשרות לילה קודם. ניתן לבשל בסיר לחץ)
2 בצליים בינונים קצוצים דק דק
2 כפות תבלין עירקי שנקרא "בהרט לקובה"
2 כפות כמון טחון
כף פפריקה מתוקה
כפית חוואג' למרק
פלפל שחור לפי הטעם
פפריקה חריפה לפי הטעם
כף כוסברה טחונה
מלח לפי הטעם
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
הכנת המלית (ניתן להכין את המלית יום לפני ולשמור במקרר): לטגן מעט את הבצלים במעט שמן, לא להשחים. להוסיף את התבלינים בזהירות לא לשרוף. לערבב עם עיסת החומוס. לטעום ולתקן תיבול אם צריך.
הכנת הבצק: להמיס את המרגרינה ולהתחיל לערבב את כל החומרים ובסוף להוסיף את המים עד שמקבלים בצק רך (מוסיפים מים או קמח לפי הצורך). לתת לבצק לנוח במקום חם בין חצי שעה לשעה. ללוש עוד קצת את הבצק ולתת לו לנוח עוד שעה.
לחלק את הבצק לכדורים קטנים ולרדד על משטח מקומח. לשים במרכז את המלית ולהדביק בחלמון ביצה בקצוות (במברשת). חשוב לרדד את הבצק לעובי דק יחסית, כי הוא מתנפח בטיגון או באפיה.
לטגן בשמן עמוק. ניתן להכין גם באפייה - מורחים חלמון ביצה על החלק העליון ואופים בחום של 180 מעלות עד שהבצק מוכן.
ניתן להקפיא.
מגיש: anatov
מקור:
שתף את המתכון