הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
קילו קמח
50 גרם שמרית
1 מרגרינה בטעם חמאה
2 חלמונים
כ-2.5 כוסות מים פושרים
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור טחון
למלית:
1 ק"ג חומוס מבושל ללא מלח, טחון (להשרות לילה קודם. ניתן לבשל בסיר לחץ)
2 בצליים בינונים קצוצים דק דק
2 כפות תבלין עירקי שנקרא "בהרט לקובה"
2 כפות כמון טחון
כף פפריקה מתוקה
כפית חוואג' למרק
פלפל שחור לפי הטעם
פפריקה חריפה לפי הטעם
כף כוסברה טחונה
מלח לפי הטעם
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
הכנת המלית (ניתן להכין את המלית יום לפני ולשמור במקרר): לטגן מעט את הבצלים במעט שמן, לא להשחים. להוסיף את התבלינים בזהירות לא לשרוף. לערבב עם עיסת החומוס. לטעום ולתקן תיבול אם צריך.
הכנת הבצק: להמיס את המרגרינה ולהתחיל לערבב את כל החומרים ובסוף להוסיף את המים עד שמקבלים בצק רך (מוסיפים מים או קמח לפי הצורך). לתת לבצק לנוח במקום חם בין חצי שעה לשעה. ללוש עוד קצת את הבצק ולתת לו לנוח עוד שעה.
לחלק את הבצק לכדורים קטנים ולרדד על משטח מקומח. לשים במרכז את המלית ולהדביק בחלמון ביצה בקצוות (במברשת). חשוב לרדד את הבצק לעובי דק יחסית, כי הוא מתנפח בטיגון או באפיה.
לטגן בשמן עמוק. ניתן להכין גם באפייה - מורחים חלמון ביצה על החלק העליון ואופים בחום של 180 מעלות עד שהבצק מוכן.
ניתן להקפיא.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון