הוראות הכנה
מרכיבים
1 כפית מלח
1 חבילה ספגטי חיטה או מחיטה מלאה (ברילה)
500 ג"ר פטריות מעורבות - פיטריות יער, פורטבלה, שמפיניון
1/3 כוס שמן זית כתית
2 כרישות (לוף) או בצל לבן
3-4 שיני שום קצוץ דק
1 כפית פלפל גרוס עבה
2 כפות קצוצים דק של עלי טימין טריים
1/2 כוס לבן יבש יין
1/2 כוס שמנת
1/4 כוס גבינת פרמיג'אנו מגוררת, או רג'אנו רומנו
אופן ההכנה
1.בסיר גדול עם 4 ליטר מים מחממים מים ומעט מלח ומביאים לרתיחה מבשלים לפי הוראות היצרן, מעבירים למסננת מוסיפים כף שמן זית ומערבבים בעדינות
2.נגב את הפטריות ולנקותם עם מגבת לחה. וקוצצים אותם דק .
3.מחממים מחבת גדולה עם שמן הזית מעל להבה בינונית גבוהה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד להזהבה עמוקה ורכה, 10 דקות.
4.בעוד הפטריות מתבשלות, ??לחצות את הכרשות לאורכן החלק הלבן בלבד. וקוצים אותן לפרוסות דקות מניחים בכלי עם מים לכמה דקות מוציאים ומייבשים במגבת מטבח.
5.מוסיפים את הכרישה למחבת הפיטריות מוסיפים את השום, מלח, פלפל שחור וטימין
מבשלים 3 דקות נוספות ואז מוסיפים יין, ומבשלים עוד דקה ומוסיפים את השמנת.
6.מוסיפים את הפסטה ומקפיצים את הפסטה עם הפטריות ומתקנים תיבול.
7.בכלי בשולחן מניחים את הפרמאגאנו המגוררת לפיזור מעל
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון