הוראות הכנה
מרכיבים
¼ כוס מים חמים
½2 כפיות שמרים יבשים
3 כפיות סוכר
½ כוס חלב פושר
¾ כפית מלח
½ כפית תמצית וניל או 1 שקית סוכר וניל
1 כף שמן תירס
1 ביצה
½2 כוסות קמח
אופן ההכנה
1. מוסיפים לקערה עם ¼ כוס מים חמים, ½2 כפיות שמרים יבשים
ו -½ כפית סוכר וממתינים 10 דקות.
2. מוסיפים את החלב, הסוכר שנותר, המלח, הוניל, השמן,הביצה וקמח
הבצק צריך לצאת גמיש אך לא דביק
(אם רטוב, להוסיף מעט קמח . אם יבש, להוסיף מעט חלב)
(ניתן להחליף את החלב במים )
3. לשים את הבצק 10 דקות רצופות ויוצרים כדור.
4. מניחים את הכדור בקערה מרוחה במעט שמן, ל 40 דקות מכוסה במגבת
5. לאחר 40 דקות נותנים אגרוף לבצק להוצאת האויר ומעבירים למשטח עבודה
6. לשים כשתי דקות ומחלקים ל 6 כדורים
7. נפתח כל כדור, בעזרת מערוך, לגודל של פיתה דקה.
8. נטגן כל פיתת בצק בסיר טיגון עמוק עם שמן רותח עד הזהבה משני הצדדים
9. מוציאים למסננת ומזרזפים סוכר בנדיבות ומעט קינמון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון