חנוכה לא יעבור פה בלי הספינג' הנהדרים האלה - כבר כמה שנים. brמתכון מצויין שמצאתי באינטרנט. brהצעות הגשה: אבקת סוכר מעל, דבש מעל, סוכר רגיל מעל, כל סירופ מתוק מעל, הערה קטנה: הספינג' המקורי מוכן אפילו ללא סוכר, ולכן ניתן לאכלו ללא סוכר, רק שאז הילדים פחות אוהבים אותו, מרוקאי אמיתי אוסף את הספינג' בחוט וכורך את כולן לשרשרת ספינג' ומוכר אותן מדלת לדלת.. br
|
|
חנוכה לא יעבור פה בלי הספינג' הנהדרים האלה - כבר כמה שנים. brמתכון מצויין שמצאתי באינטרנט. brהצעות הגשה: אבקת סוכר מעל, דבש מעל, סוכר רגיל מעל, כל סירופ מתוק מעל, הערה קטנה: הספינג' המקורי מוכן אפילו ללא סוכר, ולכן ניתן לאכלו ללא סוכר, רק שאז הילדים פחות אוהבים אותו, מרוקאי אמיתי אוסף את הספינג' בחוט וכורך את כולן לשרשרת ספינג' ומוכר אותן מדלת לדלת.. br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
סטרטר שמרים:
2 כפיות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
150 סמ"ק מים
לבצק:
½ קילו קמח לבן
250 סמ"ק נוספים של מים.
אופן ההכנה
שמים בקערית את חומרי הסטרטר, ומניחים לשמרים להתעורר.
כשרואים בועות בסטרטר, מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר חומרי הבצק.
מאחדים את כל החומרים יחד לעיסה דביקה וסמיכה
ומניחים לעיסה לתפוח ולהכפיל את נפחה.
ואז ניתן להתחיל בטיגון.
נוטלים פיסה בגודל כדור פינג פונג (הגודל הוא המלצה, כל אחד וטעמו עימו) מקפידים על ידים לחות על מנת למנוע הידבקות הבצק לידיים. משחילים אצבע לאמצע הכדור ומותחים ליצירת בייגל עגול.
מטגנים בשמן לא לוהט, אבל מספיק חם, כך שהבצק יזהיב מחד אך הבצק שבפנוכו לא יישאר לח לגמרי.
בתחילה הספינג' שוקע אך מיד תופח וצף מעל, עד להשחמה.
מגיש:
מקור: זושי
שתף את המתכון