הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות קמח
4 כפיות אבקת אפייה
1/3 כוס סוכר
1/8 כפית מלח
75 גרם חמאה קרה,חתוכה לקוביות
2/3 כוס חלב
1/2 כוס צימוקים (או אוכמניות יבשות)
1 ביצה טרופה ב-1 כפעת מים, להברשה
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).
2. מנפים את הקמח ואבקת האפייה ומעבירים למיכל מעבד מזון. מוסיפים את הסוכר והמחל ומערבבים. מוסיפים את החמאה ומעבדים בכ-30 תנועות ("פולסים") עד לקבלת תערובת פירורית עדינה. מעבירים את התערובת לקערה בינונית. יוצרים גומה במרכז, מוסיפים את החלב והצימוקים, ומערבבים ערבוב מינמלי ביד או במרית, רק עד שהתערובת מתאחדת (ערבוב יתר גורם לעוגייה להות קשה).
3. מעבידים את הבצק למשטח מקומח קלות ולשים בקלילות 2-3 פעמים. בידיים מעצבים את הבצק לעובי 2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 6 ורבע ס"מ בחותכן עגול ומקומח. מניחים את הסקונס מעל התבנית עם מרווחים בינהם. מברישים את החלק העליון בביצה טרופה מניחים בצד ל15 דקות.
4. אופים כ-10 דקות עד לקבלת צבע זהוב בהיר. מוצאים את התבנית ומייד מעבירים אץ הסקונס במרית מתכת לצינון לכמה דקות על רשת.
מגישים חם, עם חמאה וריבה איכותיות ליד כוס תה.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: ידיעות אחרונות
שתף את המתכון