הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג סרדינים קטנים, נקיים, מנוקים וללא ראש
100 מ"ל שמן זית
3 שיני שום כתושות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מיץ מלימון אחד
½ כוס יין לבן
3 כפות פירורי לחם
מלח
פלפל
אופן ההכנה
משפשפים את הסרדינים במלח ופלפל הן מבפנים והן מבחוץ. מברישים כלי אפייה בעל שוליים נמוכים בשמן זית ומניחים את הסרדינים בכלי צמודים אחד ליד השני. מפזרים את השום והפטרוזיליה על הסרדינים. יוצקים מעל את מיץ הלימון, היין הלבן ויתרת שמן הזית. מפזרים מעל את פירורי הלחם. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כעשרים דקות. מגישים בכלי האפייה מייד עם צאתו מהתנור.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון