הוראות הכנה
מרכיבים
250 גר' פילה סלמון
1 כוס קינואה
4 כפות של אצות וואקמה (חתיכות)
2 כוסות מים רותחים
2 כפות סויה
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
10 כפות שמן זית
5 כפות נענע קצוצה
5 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
1 גבעול בצל ירוק
5 שיני שום
מלח/פלפל
מעט שמן סומסום
אופן ההכנה
קוצצים את הפטרוזיליה, הנענע והג'ינג'ר.
חותכים את שיני השום לפרוסות דקות.
מחממים בסיר 2 כפות שמן זית שמן זית, מטגנים את הגזר כדקה ומוסיפים את הקינואה. מטגנים לדקה נוספת ומוסיפים את פרוסות השום והג'ינג'ר הקצוץ, ולאחר כחצי דקה גם את חתיכות אצות הוואקמה, ולאחר מכן 2 כוסות מים רותחים. מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות. מסירים מהאש, מורידים את המכסה ומכסים במגבת ל-10 דקות נוספות.
בינתיים מטגנים את פילה הסלמון טיגון קצרצר במחבת טפלון עם 4 כפות שמן זית חם - חצי דקה מכל צד - ומסירים מהאש. חותכים לפרוסות סשימי של 1/2 ס"מ. הסלמון יישאר נא במרכזו, ועשוי בהיקף.
לאחר 10 דקות הצינון מוסיפים לסיר הקינואה את הפטרוזיליה, הנענע, 4 כפות שמן זית, מלח ופלפל לסיר. מערבבים בעדינות עם מזלג, כדי לא למעוך את הקינואה. מחלקים ל-2 צלחות הגשה, ופורסים את הסלמון מעל הקינואה.בוזקים כף סויה ומעט שמן סומסום לכל צלחת מעל הטונה, מקשטים עם בצל ירוק קצוץ. מגישים - בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון