הוראות הכנה
מרכיבים
20 עגבניות מסוג תמר
1 ראש שום כתום
2 כפיות מלח גס
חצי כפית פלפל שחור גרוס עבה
כפית אבקת שום
2 כפיות עלי תימין או אורגנו טריים
1 כוס שמן זית
אופן ההכנה
1. קוטמים את ראש העגבניה וחוצים אותה לשניים
2. מוציאים את הגרעינים והמיץ מהעגבניה בעזרת כפית
3. על מגש אלומיניום גדול מסדרים את ראש השם וחצאי העגבניות כשחלקן החתוך למעלה
4. מתבלים במלח הגס הפלפל השחור אבקת השום ומפזרים את התימין ומזלפים מעט שמן זית
5. מכניסים לתנור שחומם ל100 מעלות ל 2.5 או שלוש עד שהעגבניות יבשות אבל עדיין
מעט בשרניות.
6. מעבירים הכל לצנצנת עם סגירה מוסיפים שמן זית עד לכיסוי העגבניות כדאי ללחוץ מעט
בכדי להוציא כיסי אויר.
7. משאירים ל4 - 5 שעות מחוץ למקרר ניתן לשימוש לאחר שעתיים
8. מחזיק מעמד כ 3 חודשים במקרר באם תקפידו ששמן יכסה את העגבניות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון