הוראות הכנה
מרכיבים
130 גרם קמח עוגות רגיל
1 כפית אבקת אפייה
6 חלמונים (ביצים מס' 2, בחלבונים נשתמש בהמשך)
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל טהור
150 גרם סוכר
120 מ"ל מים
80 מ"ל שמן זית
6 חלבונים (מהביצים שהפרדנו)
כלים: 14 כוסות חד פעמיות מקרטון עבה ללא צפוי שעווה.
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל- 170°c.
להכין את 14 כוסות חד פעמיות מקרטון עבה ללא צפוי שעווה.
לנפות את הקמח ואבקת האפייה יחדיו 3 פעמים או להכניס את הקמח ואבקת האפייה לשקית עם סגר ולסגור עם הרבה אויר (כמו בלון). לנער מספר פעמים כדי לקבל ערבוב אוורירי ולהניח בצד. לערבב, בקערה גדולה, את החלמונים, מלח, תמצית הווניל ו-6 כפות סוכר (בשאר נשתמש בשלב מאוחר יותר). לטרוף ,עם מטרפה ידנית, יחדיו במשך מספר דקות עד קבלת תמיסה צהובה בהירה וסמיכה עם נטיפים בצורת סרטים הנוזלים ממנה.
להוסיף את המים ולערבב ואח"כ את השמן ולערבב שנית . להוסיף בעדינות את תערובת הקמח ולערבב , תוך קיפול עד קבלת עיסה אחידה (לא לערבב יותר מדי). בקערה נקייה נפרדת, להקציף את החלבונים והסוכר (שנשאר מקודם) עד לקצף נוקשה. אפשר להשתמש במערבל עם זרוע הקצפה (חשוב שהכלים יהיו נקיים מכל שארית שומן, אחרת ההקצפה לא תצליח)
לקפל בעדינות 1/3 מכמות הקצף לתערובת החלמונים והקמח עד לקבלת תערובת אחידה. להוסיף את יתרת הקצף לתערובת ולקפל, בעזרת כלי בחישה שטוח מגומי, עד שהתערובת אחידה ואוורירית.
לצקת את התערובת המוקצפת לכוסות (עד 3/5 מגובה הכוס) לפזר מעל כל כוס את שארית הסוכר. לאפות כ-30 דקות כד שהעוגות מתייצבות ומקבלות גוון חום.
בגמר האפייה להוציא את הכוסות עם המאפה ולהפוך אותן (ללא הוצאת העוגות) מעל רשת צינון כדי שהמאפה לא יקרוס. להשאיר לקירור מלא לפני חילוץ העוגות. לחילוץ העוגות יש להעזר בסכין חדה ולהפריד בין דופן הכוס והמאפה. להפוך , לנער מעט ולהוציא על משטח.
להגשה יש להחזיר את העוגות לכוסות ולקשט במעט סירופ פירות אדומים, או כדור גלידה.
מגיש:
מקור: מתורגם באישור בכתב מאתר :Chocolate Zucchini
שתף את המתכון