חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגות ספוג בגביעים אישיים (Chiffon Cake)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגות ספוג אישיות בגביעים- חדש ואישי. אם מגישים יחד גלידה (פרווה) יכול להיות קינוח brמוצלח בסוף ארוחה בשרית.
עוגות ספוג בגביעים אישיים (Chiffon Cake)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגות ספוג אישיות בגביעים- חדש ואישי. אם מגישים יחד גלידה (פרווה) יכול להיות קינוח brמוצלח בסוף ארוחה בשרית.
הוראות הכנה
מרכיבים
130 גרם קמח עוגות רגיל
1 כפית אבקת אפייה
6 חלמונים (ביצים מס' 2, בחלבונים נשתמש בהמשך)
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל טהור
150 גרם סוכר
120 מ"ל מים
80 מ"ל שמן זית
6 חלבונים (מהביצים שהפרדנו)
כלים: 14 כוסות חד פעמיות מקרטון עבה ללא צפוי שעווה.
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל- 170°c.
להכין את 14 כוסות חד פעמיות מקרטון עבה ללא צפוי שעווה.
לנפות את הקמח ואבקת האפייה יחדיו 3 פעמים או להכניס את הקמח ואבקת האפייה לשקית עם סגר ולסגור עם הרבה אויר (כמו בלון). לנער מספר פעמים כדי לקבל ערבוב אוורירי ולהניח בצד. לערבב, בקערה גדולה, את החלמונים, מלח, תמצית הווניל ו-6 כפות סוכר (בשאר נשתמש בשלב מאוחר יותר). לטרוף ,עם מטרפה ידנית, יחדיו במשך מספר דקות עד קבלת תמיסה צהובה בהירה וסמיכה עם נטיפים בצורת סרטים הנוזלים ממנה.
להוסיף את המים ולערבב ואח"כ את השמן ולערבב שנית . להוסיף בעדינות את תערובת הקמח ולערבב , תוך קיפול עד קבלת עיסה אחידה (לא לערבב יותר מדי). בקערה נקייה נפרדת, להקציף את החלבונים והסוכר (שנשאר מקודם) עד לקצף נוקשה. אפשר להשתמש במערבל עם זרוע הקצפה (חשוב שהכלים יהיו נקיים מכל שארית שומן, אחרת ההקצפה לא תצליח)
לקפל בעדינות 1/3 מכמות הקצף לתערובת החלמונים והקמח עד לקבלת תערובת אחידה. להוסיף את יתרת הקצף לתערובת ולקפל, בעזרת כלי בחישה שטוח מגומי, עד שהתערובת אחידה ואוורירית.
לצקת את התערובת המוקצפת לכוסות (עד 3/5 מגובה הכוס) לפזר מעל כל כוס את שארית הסוכר. לאפות כ-30 דקות כד שהעוגות מתייצבות ומקבלות גוון חום.
בגמר האפייה להוציא את הכוסות עם המאפה ולהפוך אותן (ללא הוצאת העוגות) מעל רשת צינון כדי שהמאפה לא יקרוס. להשאיר לקירור מלא לפני חילוץ העוגות. לחילוץ העוגות יש להעזר בסכין חדה ולהפריד בין דופן הכוס והמאפה. להפוך , לנער מעט ולהוציא על משטח.
להגשה יש להחזיר את העוגות לכוסות ולקשט במעט סירופ פירות אדומים, או כדור גלידה.
מגיש: amitsur
מקור: מתורגם באישור בכתב מאתר :Chocolate Zucchini
שתף את המתכון