הוראות הכנה
מרכיבים
אין לי מושג כמה יחידות זה יוצא, סליחה.
לבצק וניל:
200 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
1 חלמון
250 גרם קמח
50 גרם קורנפלור
1-2 כפות מים קרים, אם צריך
1 כפית תמצית וניל
לבצק שוקולד:
70 גרם שוקולד מריר
160 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 חלמונים
250 גרם קמח
60 גרם קורנפלור
1-2 כפות מים קרים, אם צריך
להברשה :
1 חלבון טרוף עם מעט מים
סוכר
אופן ההכנה
מכינים בצק וניל: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר למשחה חלקה. מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד עד שהוא נבלע. מוסיפים קמח וקורנפלור ומעבדים רק עד לקבלת בצק (מוסיפים מים צריך). משטחים את הבצק על יריעת ניילון נצמד, עוטפים ומקררים שעתיים.
מכינים בצק שוקולד:
במיקרוגל ממיסים את השוקולד ומניחים לו להתקרר מעט.
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר למשחה חלקה. מוסיפים חלמונים וממשיכים לעבד עד שהם נבלעים. מוסיפים שוקולד מומס ומעבדים במהירות בינונית עד שהתערובת אחידה. מוסיפים קמח וקורנפלור ומעבדים רק עד לקבלת בצק. (מוסיפים מים צריך). משטחים את הבצק על יריעת ניילון נצמד, עוטפים ומקררים שעתיים.
להכנת השבלולים:
על משטח מקומח מרדדים שליש מבצק הווניל לעלה מלבני דק בעובי 3 מ"מ. חוזרים על הפעולה עם שליש מבצק השוקולד. מברישים את עלה הווניל בחלבון טרוף. ומניחים את בצק השוקולד מעל הווניל בעזרת המערוך: מגלגלים את עלה השוקולד על המערוך ופותחים אותו מעל בצק הווניל. חותכים את הקצוות ליישור ומגלגלים לשבלול. מקפיאים. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות עם שאר הבצק. כשהגלילים חצי קפואים ומוצקים דיים לפריסה, מוציאים מהמקפיא, מורחים את הגלילים בחלבון הנותר ומגלגלים בסוכר. פורסים לעוגיות בעובי חצי ס"מ. במקביל מחממים תנור ל180 מעלות. מסדרים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 10 דקות, או עד שבצק הוניל מזהיב.
מצננים. העוגיות נשמרות מצוין בקופסא אטומה בטמפ'''' החדר
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון