הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם אגוזי פקן
500 גרם תערובת פירות יבשים (צימוקים, משמשים, אפרסקים מיובשים )
8 כפות סוכר חום
5 ביצים
½2 כוסות קמח + שקית אבקת אפיה.( או קמח תופח)
½ כוס ליקר או קוניאק משובח
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה ל-150 מ"צ.
לשטוף את הצימוקים, לנקות מעוקצים, לקצוץ. לשבור את הפקנים לרבעים.
לערבב את כל המרכיבים בקערה ביד, לא במערבל.
לשמן 2 תבניות מוארכות (ל"עוגה אנגלית") ולחלק את העיסה בופן שווה ביניהן. לישר את פני הבצק עם מרית פלסטית.
לאפות ב-150 מ"צ במצב "טורבו" כ-35 דק' ,עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגות - יוצא יבש.
לצנן ולהוציא מן התבניות ללפרוס בסכין חדה לפרוסות דקות (כ-½ ס"מ עובי).
לאכסן בכלי סגור.
אפשר להקפיא עוגות שלמות ולפרוס אח"כ לפי הצורך.
בתיאבון !
מגיש:
מקור: דליה בן אשר
שתף את המתכון