הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס ממרח תמרים (300 גרם)
1 כוס סוכר (200 גרם)
50 גרם חמאה או מחמאה
3 כפות מיץ לימון סחוט
2 כוסות שומשום (300 גרם)
6 כפות קמח לא שטוחות לחלוטין
1 כף קינמון (מי שלא אוהב אפשר להפחית על פי הטעם)
אופן ההכנה
1.לחמם תנור ל- 180 מעלות.
2.מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפיה משומן (אני שימנתי עם ספריי שמן).
3.מחממים בסיר בינוני את ממרח התמרים - הסוכר - החמאה והלימון .
4.אחרי רתיחת התערובת , מבשלים כ- 3 דקות או עד המסת הסוכר לחלוטין
לערבב מדי פעם.
5.מכבים את האש ובבת אחת מוסיפים את השומשום- הקמח והקינמון
מערבבים היטב ומניחים מכוסה לקירור.
(אין מה למהר אני הנחתי לתערובת והלכתי לעיסוקים אחרים חזרתי אחרי כשעתיים) .
6.בידיים רטובות מאוד (ממליצה להכין צלחת עמוקה עם מים ליד
ולטבול מדי פעם את הידיים , ליצור כדורונים בגודל של אגוז שלם בערך
7.מניחים את הכדורונים בתבנית ומשטחים מעט כל כדורון לדיסקית בגובה 1/5 ס"מ.
8.אופים 14 דקות עד שהעוגיות זהובות לגמרי ובשוליים מעט יותר כהות
****לא לאפות בטורבו****
9.מצננים לחלוטין , מכינים תה ארומטי וחזק מנשנשים ונהנים.
מגיש:
מקור: אסתי ידידיה צילומים BEAUTY האחת https://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=shonlysweets
שתף את המתכון