חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגיות שומשום ותמרים קלי קלוטו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"קריספיות במידה brרכות במידה brמתוקות במידה brבריאות במידה brטעימות טעימות לגמרי במידה ענקית brוקלות הכנה במידה מרובה" brבקיצור : עוגיות נפלאות שמשאירות טעם לעוד....
עוגיות שומשום ותמרים קלי קלוטו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"קריספיות במידה brרכות במידה brמתוקות במידה brבריאות במידה brטעימות טעימות לגמרי במידה ענקית brוקלות הכנה במידה מרובה" brבקיצור : עוגיות נפלאות שמשאירות טעם לעוד....
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס ממרח תמרים (300 גרם)
1 כוס סוכר (200 גרם)
50 גרם חמאה או מחמאה
3 כפות מיץ לימון סחוט
2 כוסות שומשום (300 גרם)
6 כפות קמח לא שטוחות לחלוטין
1 כף קינמון (מי שלא אוהב אפשר להפחית על פי הטעם)
אופן ההכנה
1.לחמם תנור ל- 180 מעלות.
2.מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפיה משומן (אני שימנתי עם ספריי שמן).
3.מחממים בסיר בינוני את ממרח התמרים - הסוכר - החמאה והלימון .
4.אחרי רתיחת התערובת , מבשלים כ- 3 דקות או עד המסת הסוכר לחלוטין
לערבב מדי פעם.
5.מכבים את האש ובבת אחת מוסיפים את השומשום- הקמח והקינמון
מערבבים היטב ומניחים מכוסה לקירור.
(אין מה למהר אני הנחתי לתערובת והלכתי לעיסוקים אחרים חזרתי אחרי כשעתיים) .
6.בידיים רטובות מאוד (ממליצה להכין צלחת עמוקה עם מים ליד
ולטבול מדי פעם את הידיים , ליצור כדורונים בגודל של אגוז שלם בערך
7.מניחים את הכדורונים בתבנית ומשטחים מעט כל כדורון לדיסקית בגובה 1/5 ס"מ.
8.אופים 14 דקות עד שהעוגיות זהובות לגמרי ובשוליים מעט יותר כהות
****לא לאפות בטורבו****
9.מצננים לחלוטין , מכינים תה ארומטי וחזק מנשנשים ונהנים.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: אסתי ידידיה צילומים BEAUTY האחת https://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=shonlysweets
שתף את המתכון