חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגיות שומשום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הכנת עוגיות שומשום , גרעיני חמניות ופישתן קלויים בתנור עם קרמל שעשוי מסוכר ודבש . brהשומשום הוא בצורות של ריבועים , מעוינים משולשים או צורות על ידי חותחנים . brמופחת סוכר . אורך מדף מעל לחודשיים במקרר .
עוגיות שומשום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הכנת עוגיות שומשום , גרעיני חמניות ופישתן קלויים בתנור עם קרמל שעשוי מסוכר ודבש . brהשומשום הוא בצורות של ריבועים , מעוינים משולשים או צורות על ידי חותחנים . brמופחת סוכר . אורך מדף מעל לחודשיים במקרר .
הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם שומשום קלוי
100 גרם סוכר ( 5 כפות גדושות )
כף גדושה דבש
מחבת נירוסטה קוטר 26
אופן ההכנה
להכנת השומשום :
אופים 400 גרם שומשום ( 3 כוסות ) צבע מוזהב על חום 180 מעלות , כ 15 דקות.
כשזה מתקרר ממיסים במחבת נירוסטה 100 גרם סוכר ( שזה 5 כפות מלאות ) על אש נמוכה .
כשהסוכר ניהיה נמס בצבע של דבש , מערבבים ומוסיפים כף גדושה דבש , בוחשים
ומוסיפים את השומשום בשלבים , בהתחלה 2/3 ואחר כך את ה 1/3 הנוסף .
מערבבים את השומשום עם הקרמל עד שהוא סופג את כל הקרמל , עד שהוא סופג את כל הקרמל ( שזה כ 4-5 דקות )
מפזרים מעט שומשום קלוי על השייש ושמים על זה את תוכן המחבת .
משטחים את זה לעלה עם מערוך ( לא לגעת בידיים כי זה חם מאוד ) .
מהר חותכים בצורות שרוצים או עם חותחנים ( בפעולה מהירה ) .
כשזה מתקרר שמים שקית ניילון נקייה בקופסת איכסון וסוגרים אותה .
השומשום יכול להחזיק מעל לחודשיים במקרר .
הערה : ניתן לשלב גרעיני חמניות קלויים , זרעי פישתן , בוטנים ..
כשמכינים מבוטנים לבד , ממיסים 7 כפות סוכר במקום 5 .
מגיש: לאה אטשגה
מקור: פרסי
שתף את המתכון