הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם שומשום קלוי
100 גרם סוכר ( 5 כפות גדושות )
כף גדושה דבש
מחבת נירוסטה קוטר 26
אופן ההכנה
להכנת השומשום :
אופים 400 גרם שומשום ( 3 כוסות ) צבע מוזהב על חום 180 מעלות , כ 15 דקות.
כשזה מתקרר ממיסים במחבת נירוסטה 100 גרם סוכר ( שזה 5 כפות מלאות ) על אש נמוכה .
כשהסוכר ניהיה נמס בצבע של דבש , מערבבים ומוסיפים כף גדושה דבש , בוחשים
ומוסיפים את השומשום בשלבים , בהתחלה 2/3 ואחר כך את ה 1/3 הנוסף .
מערבבים את השומשום עם הקרמל עד שהוא סופג את כל הקרמל , עד שהוא סופג את כל הקרמל ( שזה כ 4-5 דקות )
מפזרים מעט שומשום קלוי על השייש ושמים על זה את תוכן המחבת .
משטחים את זה לעלה עם מערוך ( לא לגעת בידיים כי זה חם מאוד ) .
מהר חותכים בצורות שרוצים או עם חותחנים ( בפעולה מהירה ) .
כשזה מתקרר שמים שקית ניילון נקייה בקופסת איכסון וסוגרים אותה .
השומשום יכול להחזיק מעל לחודשיים במקרר .
הערה : ניתן לשלב גרעיני חמניות קלויים , זרעי פישתן , בוטנים ..
כשמכינים מבוטנים לבד , ממיסים 7 כפות סוכר במקום 5 .
מגיש:
מקור: פרסי
שתף את המתכון