הוראות הכנה
מרכיבים
50 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
325 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות (כ- 48% מוצקי קקאו)
1/3 כוס (45 גרם) קמח
¼ כפית אבקת אפייה
1/8 כפית מלח
3 ביצים, בטמפרטורת החדר
½ כוס + 1 כף (115 גרם) סוכר
½1 כפית תמצית וניל טהור
גלידה משובחת בטעם וניל, קפה וכד' (לא הכרחי) להגשה
הכלים:
3 תבניות שטוחות מרופדות בניר אפייה
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפייה ל-180°c.
2 ממים את החמאה והשוקולד בקערת מתכת מעל לסיר עם אדים (בן מארי). מסירים מן האש ומצננים לטמפרטורת החדר.
3. מנפים ביחד את הקמח עם אבקת האפייה ,מוסיפים את המלח ומערבבים.
4. מקציפים את הביצים עם הסוכר, בקערת המיקסר, במהירות גבוהה עד קבלת תערובת תפוחה ומעובה במשך 8-10 דקות. מוסיפים את הווניל ומקפלים פנימה את תערובת השוקולד הפושרת בפעמיים בעזרת מרית (התערובת צריכה להיות פושרת, אך עדיין נוזלית), לאחר מכן מקפלים את תערובת הקמח.משהים בצד 10 דקות עד שהתערובת מתייצבת, אך תראה כמוס שוקולד קצת כבד.
5. בעזרת כף מניחים עיגולי בצק על התבנית עם מרווח של כ-8 ס"מ ביניהם. אופים כ-9 דקות או עד שהעוגיות תפוחות ונוצרים סדקים על פניהן. העוגיות יראו יציבות ולא מבריקות יותר מלמעלה. מצננים צנון מלא על רשת. לאחר הצנון משחררים את העוגיות בעזרת מרית מתכת.
אופן ההגשה כ"סנדוויץ' גלידה" (לא הכרחי):
6. כ-½ שעה לפני ההגשה מרככים את הגלידה כמה דקות בטמפרטורת החדר. מניחים 17 עוגיות הפוכות (עם הצד התחתון כלפי מעלה) מעל לתבנית אפייה או אלומיניום מרופדת בנייר אפייה.
7. שמים כדור גלידה מעל כל עוגייה, מכסים בעוגייה שנייה ומהדקים בקלילות לעיצוב הסנדוויץ'. מקפיאים עד לייצוב ומגישים.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: רוני ונציה ידיעות אחרונות
שתף את המתכון